Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvet tudtok ajánlani...

Milyen könyvet tudtok ajánlani tinilányoknak? Estleg tapasztalat mit érdemes mit nem? (:

Figyelt kérdés
A Szent Johanna gimi könyvsorozat után semmilyen könyv nem rughat labdába szerintem csakhát már mást is szeretnék olvasni, mert nem lehet mindig ugyanazt.:) Mit ajánlanátok 13 éveseknek?Előre is köszi a válaszokat!

2012. aug. 20. 20:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Meg Cabot: neveletlen hercegnő naplója!

Megéri , és hidd el , labdába rúghat AZ SZJG MELLETT:))

szuper sorozat

2012. aug. 20. 20:53
 2/14 slora ***** válasza:

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz

Nagyon-nagyon jó könyv,az egyik kedvencem.Bár más mint a SZJg.Néha-néha vannak benne kicsit uncsi részek,de nagyon jó a hangulata :) 13/L

2012. aug. 20. 21:31
 3/14 anonim ***** válasza:
45%

az SZJG..Nem értem,hogy miért istenítik annyian.Elolvastam,oké,nem volt rossz,de annyira kiemelkedően jó sem,mint ahogy azt zengi a nép.(Biztos azért van ez,mert a lányoknak ez az első könyvük,és mivel nem olvastak túl sokat,azt hiszik,hogy ez ilyen hú de jó.)

Na de mindegy,ez csak egy vélemény,szóval itt vannak a tinilányoknak szóló könyvek(amik nem annyira bugyuták,mint az SZJG,de azért nem kell őket elítélni..):

Alex Flinn-Beastly: modern szépség és szörnyeteg

Alen Flinn-Kiss in time:ez meg modern Csipkerózsika

Delphnine De Vigan-No és Én: ez kicsit szomorúbb,de örökre a kedvencem marad♥

Becca Fritzpatrick-Csitt,csitt

Sozanne Collins-

2012. aug. 21. 10:43
 4/14 anonim ***** válasza:

bocs,valamiért elküldte a gépen..Na mind egy,itt vannak még:

Suzanne Collins-Éhezők viadal trilógia(az első részből már film is van)

Harry Potter

Bármelyik Meg Cabot könyv

És a Vöröspöttyös sorozat könyvei(ha nem hallottál még róluk nézz utánna,elég jó könyveik vannak.),főkleg a Pokoli szerkezetek könyvsorozat,a Tökéletes Kémia,Végzet ereklyéi sorozat,Burok,Zafirkék,Gyémántfiú,Beautiful Creatures...stb.

2012. aug. 21. 10:51
 5/14 anonim ***** válasza:
Nekem a Neveletlen hercegnő naplója nem tetszett annyira, mint az SzJG. Ott a főszereplő csak egyszerűen „nyomi”, az SzJG-ben pedig egy okos lány, akinek más az ízlése és a hobbija, mint az átlagtininek. Szerintem megpróbálkozhatsz azokkal a könyvekkel, amiket Reni olvas. Hasonló könyvet nem igazán ismerek, talán L.J.Smith: Vámpírnaplók, mert ez is naplóregény. Nyugi, hamar megszeretsz más könyveket is!
2012. aug. 21. 11:23
 6/14 anonim ***** válasza:
A Meg Cabot könyvek tényleg jók, főleg a Neveletlen hercegnő naplója. (Én nem szeretem a SZJG-t(
2012. aug. 21. 15:57
 7/14 anonim ***** válasza:

Szintén 13/L

Szerintem próbálkozhatsz fantasy jellegűvel is.

Scott Westerfeld: Csúfok, Szépek, Különlegesek (Ez egy triológia) Ez is ennek a korosztálynak való.

Ha a Harry Potteren nem vagy túl KÖTÖLEZŐ!!!

Jók a Böszörményi Gyula könyvek, A Gergő és az álomfogók sorozat mellett (csomó része van mellékkönyvekkel)komolyabb a 9...8...7...6...5...4...3...2...1...( Ez is triológia: Első része a 9...8...7..., stb...) Ez is naplószerű, iszonyú izgi, egy 14 éves lányról szól, ilyen démonos.

Victoria Forester: A lány aki tud repülni( Ez az egyetlen jó vöröspöttyös amit olvastam)

Az éhezők viadala is jó amit előbb irtak is.

De jók Agatha Christie krimijei is, kezd mindenképp a 10 kicsi négerrel, utána jöhet a többi is, az eleje zavaros, de artán egyre izgibb:)

Kicsit komolyabb fantasy: Gyűrűk Ura (triológia), Az északi fény (triológia)

Lois Lowry könyvei is jók: Az emlékek őre (triológia), Nem fantasy tőle: Nyárin történt(nagyon szomi:(), Számoljuk meg a csillagokat.

Egyenlőre elég ennyi. Nekem ezek mellett tudott az SzJG labdába rúgni:)

2012. aug. 21. 17:51
 8/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én most nyáron töltöttem be a 14-et, és pontosan tudom, hogy milyen, mikor minden könyvet unalmasnak találsz, egy másik miatt. Nálam ez a Harry Potter volt, úgyhogy azt mindenképpen javaslom olvasásra!

Ha szereted a vámpíros történeteket, akkor még ajánlom a Vámpírnaplókat, Twilight-ot és az Everight-ot.

Nekem még nagyon tetszett Meg Cabottól az Airhead sorozat, és a Fiúk kizárvát is érdemes szerintem elolvasni.

Nekem egy kémsulis könyv is megtetszett Ally Cartertől, a: Ha megtudnád, hogy szeretlek, meg kellene öljelek! és ennek a második része: Görbüljek meg, ha igazat mondok!

Ezenkívül: Fairy Oak sorozat

Pszt a mi titkunk!

Abigél

Remélem szolgáltam hasznos válasszal! <3

2012. aug. 21. 22:24
 9/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítséget, feltétlenül megfogadom a tanácsotokat, és elolvasom ezeket a könyvet (már amennyit rudok:D )

Még annyi kérdésem lenne, hogy tudtok oldalt ahonnan letudom tölteni ezeket eBookra??Köszi a segítséget!

Puszi: 13/L

2012. aug. 24. 00:53
 10/14 anonim ***** válasza:

Én imádom az SZJG-t én nem, nem az az első könyvem, már rengeteget olvastam mindenből; fantasy, krimi, romantika, utópia, szépirodalom stb. O.o

Szerintem olvasd el az Éhezők viadalát Susanne Collins-tól, a Vámpírakadémiát Richelle Mead-tól mindenképpen, nekem még ezek a kedvenceim. De szerintem csak menj be a könyvesboltba, biztos találsz valamit ami érdekel!

De azokkal is megpróbálkozhatsz amiket Reni olvasott, esetleg Nick Hornby, vagy Daisy nyomában, nem tudom mien stílust szeretsz. :)

14/L

2012. aug. 24. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!