Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek nem fura, ha a...

Szerintetek nem fura, ha a történet elején (a prológusban) még E/3-ban írtam, de utána átváltok E/1-re?

Figyelt kérdés

2012. aug. 17. 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ. Ha a prológus nem a mesélőről szól, akkor nem fura, de egyébként elég érdekes.
2012. aug. 17. 12:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szituációtól függ.

Szerintem akkor lehet ez sikeres elgondolás, ha a prológus egy a főhőstől távoli eseményről szól. Plé a prológusban sima ismeretlen a narráció E/3, és egy legendát ír le ami lefesti a történeted előzményeit, vagy nem legendát hanme egy múltbeli eseményt háborút, katasztrófát, örömeseményt bármit, esetleg a főhős születését, értelem szerűen azt jelenen iodőben nem tudja maga narratálni, mert akkor nicsak kibeszél lesz belőle. aztán ugrunk egyet az időben és jöhet a főhős narrációja a jelen állással.

De ha a narráció közeli eseményről szól amiben a főhős is benne van az már szeritem stílus hiba is lehet asszem moindhatom így. De ha valahogy ,megtudopd oldani valami írói csavarral, akkor ez is elképzelhető.

monsdjuk egy a főhős ismerőse mesél, mondjuk egy riválisa, és ő mutajta be ő alkot róla egy képet... aztán persze a főhős is betudja mutatni magát. Ez azért lehet érdekes, mert így a történet folyamán beleláthatunk a riválisok képébe is. Milyen eszközöket használnak hogy kitúrják a húsos fazéktól (bizottság, trón, esetleg rock banda, kismama klub), igazak e a fenntartásaik vagy egy szent a főhős. minden attól függ milyen környezetben képzeled el. Szerintem ez így jó ötlet.

2012. aug. 17. 16:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem fura.

Akkor sem, ha úgy írod, hogy a főhőstől távoli dologról/eseményről, de akkor sem, ha mindkét "verzióban" a főszereplőt veszed célba.

Én ezt úgy értelmezném, hogy először úgy mutatod meg a főhőst, hogy mi, olvasók kívülállóként figyeljük meg, majd utána belecsöppenünk a gondolatmenetébe, az érzelmei közé.

Szerintem ezzel jól lehet játszani, jó eredményt elérni, csak (hogy legyen még egy szóismétlés:D) jól kell megírni.

2012. aug. 17. 23:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fura egyáltalán.
2012. aug. 18. 17:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem is azt mondtam hogy lehetetlen, de csak úgy váltogatni a egyes/többes számot nincs értelme. CSak azért mert jól néz ki... annak valami értelmének is kell hogy legyen, erre még javaslatot is írtam.
2012. aug. 19. 19:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Úgy értem a személyeket nem a többesszámot :-)
2012. aug. 19. 19:56
 7/7 anonim ***** válasza:

szerintem necces... minimum, hogy következetes maradsz, mert ha követi is az olvasó a változást, kellemetlen érzés...

megoldás lehet, hogy a fejezet elé odabiggyeszted a karakter nevét, akinek a szemszögéből írod a sztorit, mintegy elkülönítve a többi külső szemlélő által ábrázolttól

2012. szept. 17. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!