Ezzel sértem a szerzői jogokat? (Lent részletesen. :] )
Van egy könyv, szerzői jogok védik, e-book sehol sincs a neten.Saját példányra nincs pénzem.Ezért a könyvtári könyvet felszkenneltem, és pdf-be megcsináltam. Ha nem terjesztem, csak tárolom a gépemen(hogy bármikor elolvashassam a kedvenc részem v. vmi.) akkor megsértem a szerzői jogokat??
Tudom h értelmes kérdés.:D de hónapok óta ezen gondolkozok..XDD
és ha pl elküldeném 1-2 ismerősömnek, és mondjuk azok felraknák netre, akk én lennék az aki megsérti a jogokat, mert tőlem indult ki. Ugye?:D
Mert ha én nem csinálom meg, akkor nem lehetne terjeszteni...De amúgy senkinek nem mondtam el a házi e-bookomat.:DD
és köszönöm a válaszokat.:))
"35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja.
(2) Teljes könyv, továbbá a folyóirat vagy a napilap egésze magáncélra is csak kézírással vagy írógéppel másolható.
(3) Nem minősül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a műről más személlyel készíttetnek másolatot számítógépen, illetve elektronikus adathordozóra."
Szerzői jogi törvényből idézet. Hülyén megfogalmazott, de elméletben ha saját magad készíted a másolatot akkor az még szabad felhasználás, azonban már rezeg a léc. Viszont ha polgári jogi per lenne belőle (nem lesz), akkor precedens lehetne az ügyedből, mert vélhetően felmentenének, bár talán ezt a kérdést felhasználnák ellened, hogy megfordult a fejedben a terjesztés gondolata. :) Szóval nyugi, nem lesz belőle nagy baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!