Tudom, hogy unalmas, de ismét őszinte véleményt kérek az írásomról. Mit gondoltok róla?
Nem hittem volna, hogy valami jó kisülhet a nyaralásból. De most, hogy a gépen ülök, már kezdek izgulni. De sorban elölről. A reptéren elég nagy forgalom volt, ráadásul majdnem lekéstük a gépet, mert Anyának eszébe jutott, hogy otthon hagytuk az egyik bőröndöt. Hazamentünk, kerestük az elhagyott csomagot, de nem találtuk. Hogy hol volt? A kocsi egyik ülése alatt, ahonnan elfelejtettünk kipakolni. Gyorsan visszamentünk a repülőtérre, de mire becsekkoltunk, alig pár percünk maradt indulásig. Ráadásul, mikor felszálltunk, valaki ült a helyemen.
- Elnézést, ez az én helyem! – szóltam oda. Szerencsére a fickó magyar volt értette, amit mondok, így aztán felállt, és átadta a helyemet. Mikor leültünk én csak izgatottan nézelődtem, mert még nem utaztam előtte repülőn. Követtük a stewardess utasításait, ééés felszálltunk! Vigyorogva nézetem ki az ablakon, majd amikor felhangzott, a „most már kikapcsolhatják öveiket” parancs, elszakítottam a tekintetem a panorámától és a kistáskámban megkerestem a zenelejátszóm.
Nem rossz, maga a történet jó, kicsit bővebben fejtsd ki, és változatosabban fogalmazz!
Pl.
"A reptéren elég nagy forgalom volt, ráadásul majdnem lekéstük a gépet, mert Anyának eszébe jutott, hogy otthon hagytuk az egyik bőröndöt. Hazamentünk, kerestük az elhagyott csomagot, de nem találtuk. Hogy hol volt? A kocsi egyik ülése alatt, ahonnan elfelejtettünk kipakolni."
helyett
"A reptéren bábeli zűrzavar uralkodott, minden irányból tengernyi ember özönlötte el a várótermet, a tömegek jellegzetes zúgásával. Majdnem lekéstük a gépet, mert Anyának természetesen pont most jutott eszébe, hogy otthon hagytuk az egyik bőröndöt. Hazasiettünk, felforgattuk az egész lakást, de az elhagyott csomagot sehol nem leltük. Nem meglepő módon a kocsi egyik ülése alatt pihent, ahonnen elfelejtettük kipakolni."
Egyébként gratulálok, hány éves vagy?
"De most, hogy a gépen ülök, már kezdek izgulni. De sorban elölről."
Túl sok a de.
egy kis ujjgyakorlat :) rövid szösszenet, egy-egy sztori vagy élmény... írj sok hasonlót, segít a fejlődésben :)
ráadásul egész topon van a dolog :) egyáltalán nem rossz... de azért szerintem vannak hibák is
"... jó kisülhet a nyaralásból, de most..."
"de sorban előről" lehetne "vegyük sorjában..." vagy "kezdjük az elején"
furán jött ki a "hogy hol volt" kérdés..., de nem vagyok profi, szóval magyarázatot erre nem tudok adni :)
"MIUTÁN leültünk, én csak izgatottan..."
"...amikor ELhangzott a..."
ezek így hirtelenjében...
olvass sokat és írj... így fejlődik a stílusod, és idővel megérzed, ha valami nem passzol :) ja, és rendszeresen olvasd át az írásodat, de sosem azután, hogy leírtad, mondjuk reggel, este vagy mielőtt folytatnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!