Könyv, amiből történelmet tanulhatok?
Nem tdom, melyik korszak érdekelne, de nekem pédául az ókori Rómából nagyon tetszik Steven Saylor Gordianusos sorozata, ami kevés, de lényeges éveket ölel fel. Mikor vettük a tananyagban, el sem kellett olvasnom a törikönyvet, megvolt az 5ös :)
Nemrég kezdett komolyabban érdekelni a második világháború is. Filmet inkább tudnék ajánlani, sok könyv van, amit szívesen elolvasnék, de jelenleg még várólistán. Film alapján akadtam rá az Elit alakulat című könyvre is. Számomra szokatlan volt, hiszen szakirodalom, de mégis olvasmányos, még így 15 éves fejjel is tetszett. Amerikaiakról szól, benne van a normandiai partraszállás, de a legtöbbet a katonák szokásairól és a csatákban való viselkedésükről tudhatunk meg. Vannak benne számadatok is és a háborút túlélt katonák feljegyzéseiből és interjúkból állitották össze a könyvet. Én úgy csináltam, hogy megnéztem a filmet (fenn van youtubon is, egy részt-a D napot kivéve), egy nap max 3 részt, hogy fel tudjam dolgozni, aztán elolvastam a könyvet, majd megint a filmet. Akkor (pár hónapja) dőlt el bennem, hogy én ezzel szeretnék foglalkozni, ha felnőtt leszek.
Hát én most csak ennyit tudtam, de engem is érdekelnének a további javaslatok! 15/L :)
Mindegy, melyik korszak, lényeg, hogy történelem legyen és, hogy élvezhető is :D
köszi szépen :):)
Az első válaszoló említette Steven Saylor-t. Neki van egy kétrészes könyve a Róma és a Birodalom. A két könyv két család történetén keresztül mutatja be a Római Birodalom teljes történelmét. Nagyon sok történelmi regény van, de általában érdemes az interneten utánaolvasni a valós háttérnek, mert sokszor előfordul, hogy az író a történet érdekében kissé felülírja a történelmi tényeket. Arra mindenesetre jók ezek a könyvek, hogy egy-egy történelmi korszak iránt felkeltsék az érdeklődésedet.
Néhány könyv, ami nekem nagyon tetszett:
Mika Waltari - Szinuhe ( ókori Egyiptom )
Mika Waltari-Az emberiség ellenségei (Római Birodalom)
Robert Graves - Én, Claudius, Claudius az isten (Római Birodalom)
Henryk Sienkiewicz - Quo Vadis (Római Birodalom)
Henryk Sienkiewicz - Kereszteslovagok (14-15.század)
Mario Puzo-A család ( 15-16.század - a Borgia család története)
Robert Merle-Francia história (16. század-Franciaország))- Ezt már sokszor írtam, néhányan biztosan unják már, de mindenképpen érdemes elolvasni
Tolsztoj - Háború és béke (19. század - napóleoni csaták)
Irwin Shaw - Oroszlánkölykök (II. világháború)
Leon Uris - Mila 18 (II. világháború - a varsói gettólázadásról szól)
Wiesław Kielar: A 290. számú auschwitzi fogoly ( nagyon durva könyv, de elég szemléletesen írja le a haláltábor borzalmait.)
Leon Uris - Exodus ( Izrael Állam alapításáról)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!