William Golding: A legyek ura?
Figyelt kérdés
Engem nagyon megrendített a könyvben a gyerekek gyilkolási tettei.Ti hogy vagytok ezzel? És lenne egy kérdésem is.A könyv vége felé,onnantól kezdve,hogy Simont megölték,nem igazán tudtam már tovább olvasni a borzalmakat,a neten olvastam el a hátramaradt részt összefoglalva,és nem jöttem rá valamire.Most akkor a ¸¸A legyek ura˝ kicsoda?Simon a hegyen beszélget ezzel a ¸¸személlyel˝,de amikor menne vissza Jack barbár bandájához,megöli őt Jack.A neten azt olvastam,hogy Simon azt a ¸¸jó˝ hírt vitte volna,hogy csak a pilóta holttestétől féltek.De egy holttesttel hogyan beszélgetett? Szóval ki az a Legyek ura? És a végén csak Ralphot viszi el a hajó,vagy mindenki mást is?#william-golding-a-legyek-ura
2012. júl. 30. 10:02
1/9 anonim válasza:
Anyum is beszélt a nagyi holttestéhez. Szóval nem nagy ördöngösség.
A gyerekekről pedig naivság azt hinni, hogy nem képesek ölni. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, de ez hiba. Ezért van ma szabadon sok brutális gyilkosságot elkövetett gyerek (már felnőttként). Pedig ők még csak szigeten sem voltak. (pl. Mary Bell esete, aki szórakozásból ölt meg 2 fiút)
Lehet már túl sokat hallottam ilyesmikről, hogy ledöbbenjek.
Én anno nem a könyvet olvastam először, etika órán vetítette le a tanár a filmet az osztálynak.
2/9 anonim válasza:
A Legyek Urát nem az utolsó oldalakon magyarázza meg, hanem az elején. Azt a disznófejet nevezték így a gyerekek, amit kiállítottak "totemnek". Maga a név áthallásos Belezbubra, szóval vannak itt mélyebb jelentésrétegek is. Kicsit szedd össze magad, és egyszer olvasd el végig. Bár valóban megrendítő.
3/9 A kérdező kommentje:
Ja,akkor értem már.Tényleg többréteges a jelentése a könyvnek.Megnéztem ma a filmet,így minden kérdésemre választ kaptam az utolsó hozzászólónak köszönhetően.Valószínűleg valahol elsiklottam ott a totemes rész felett,a filmből se rímlett a dolog,pedig a könyvvel az utolsó 60 oldalban adtam fel végleg. Köszönöm :)
2012. júl. 30. 20:59
4/9 anonim válasza:
Szerintem mindenképp olvasd végig. :) Örök érvényű mondanivalóval bír. Ahogy szétnézek a világban, eszembe jut többek között ez a könyv, és iszonyatosan lehangol a gondolat, hogy tényleg így van, néhány jó és épeszű ember nem tudja jó irányba terelni a dolgokat. :( Egyébként nem csak Simont ölik meg végül, gondolom a filmben is benne van, én azt nem láttam.
5/9 A kérdező kommentje:
Megölik Simont,Röfit,és majdnem Ralphot is,nem?Ez a 3 .
2012. aug. 1. 14:08
8/9 anonim válasza:
És akkor végül is az a kisfiú, akinek anyajegy van az arcán, az meghal?
9/9 A kérdező kommentje:
Már nem tudom,de ha arról a kisfiúról van szó,aki a tűz során eltűnt,akkor valószínűleg igen.Úgy mennem el a szigetről is,hogy a kisfiú eltűnt.Minden bizonnyal a tűzben vesztette életét,vagy ha túl is élte,biztosan meghalt szerintem.
2013. jan. 18. 19:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!