Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Harry Potter és az Azkabani...

A Harry Potter és az Azkabani fogolyban, amikor Harry a tekergők térképét nézi Perselus Piton neve miért Severus Snape?

Figyelt kérdés

Egyébként ezt a nevet már több fanfictionban is olvastam.

Lécci válaszoljatok,nagyon kiváncsi vagyok.

Előre is köszi:)

2012. júl. 28. 14:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert angolul ez Piton neve. Mint például a Roxfort sem Roxfort hanem Hogwarts és a Mardekár is Slytherin stb stb...
2012. júl. 28. 14:58
 2/8 anonim ***** válasza:
36%
Mert az eredeti, angol neve Snape, magyarul fordították Pitonra. Egyszerű fordítási hiba :)
2012. júl. 28. 14:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Fordítási hiba? Nem hiszem. Piton angol neve Snape, ami ugye hasonlít az angol Snake, azaz kígyó szóra. Ezért lett a magyar neve Piton. Így a magyarok is megértik.
2012. júl. 29. 17:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

csatlakozom :)

mint ahogy Quirrel/Squirrel (ha jól emlékszem) - Mógus/Mókus -- a piton név jól illett a karakterhez, jobban, mintha a kígyót torzította volna el -- nem hiba, inkább zseniális -- kár, hogy a vége felé már nem fárasztotta magát a fordító ilyes nyelvi leleményekkel

üdv

:)

2012. júl. 30. 02:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Severus Snape

valószínűleg azért lett átfordítva Perselus Pitonra hogy a gyerekek ki tudják ejteni

egyébként nagyon sok dolgot átfordítottak, néhány példa:

Hogwarts - Roxfort

Hogsmeade - Roxmorts

McGonagall - McGalagony

Sprout - Bimba

Quirrell - Mógus

Gryffindor - Griffendél

Ravenclaw - Hollóhát

Hufflepuff - Hugrabug

Slytherin - Mardekár

Filch - Frics

Peeves - Hóborc

Kreacher - Sipor

érdekesség:

Voldemort neve eredetileg Tom Marvolo Riddle volt, ebből jött ki angolul hogy My name is Voldemort

a magyarban Tom Rowle Denem lett, így kijön az hogy Nevem Voldemort

2012. júl. 30. 14:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2012. aug. 2. 10:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg a Harry Potter Wikia-n is olvastam, hogy ahány nyelv, annyiféle neve van, hogy kijöjjön az adott nyelven, hogy "Nevem Voldemort" vagyis ő Voldemort. És van például olyan nyelv - nem tudom most melyik - amelyiken valami Neville Valakinek hívják.
2012. aug. 6. 20:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

amúgy rosszul írtam

az angolban az jön ki hogy I am Lord Voldemort

2012. aug. 7. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!