Hogyan kezdjek hozzá egy könyv megírásához?
Könyvet szeretnék írni - na de nem kiadhatatlan ócska ponyvát. Ezért kérem a segítségeteket, hogyan, milyen sorrendben érdemes az előkészületeket megtenni.
Az én sorrendem a következő:
- műfaj meghatározása (dráma, szerelmes, stb.)
- történet vázlatának kiötlése
- szereplők, karakterek kidolgozása
- helyszínek kidolgozása
- összekötő szálak kiötlése (ez ha minden jól megy, halad a történettel)
- cím kitalálása (ennek nem fontos az elején lennie szerintem, lehet, hogy a legtalálóbb cím a történet közepén jön)
- történet részletezése, párbeszédek, stb. egyszóval magának a könyvnek az elkezdése
Mi a véleményetek erről? Ti mennyire néznétek utána a helyszíneknek például? Ha mondjuk Amerikába teszem a könyv helyszínét, érdemes egy térképet átböngésznem, nemde?
És hogyan részletezzem a sztorit? Ami gondolatok előjönnek a fejemben, azok pár sorosak. Nyújtsam azzal, hogy visszatekintek a múltba, részletezem az egyes szereplők életét, stb? Erre ötletek?
Hú, sok a kérdés, remélem kapok segítséget, előre is köszi mindenkinek.
Én a műfaj meghatározását kihagynám. Neked nem kell pontosan tudnod, mit írsz, azt bízd a kritikusokra.
Ha Amerikába teszed a történetet nemcsak a helyszínnek kell jónak lenni, de az életmódnak is és minden apróságnak (pl. ne írj bele olyan üdítőt, amit ott nem árulnak). Ez a kérdés egyénfüggő, én szeretem, ha minden tökéletesen pontos és következetes.
A sztori részletezéséhez: neked kell tudnod, mi fontos. Azért ne írj bele valamit, hogy hosszabb legyen.
rajcziz: Köszi a válaszodat, én is szeretem a pontosságot, ezért gondolom, hogy alaplépés az, hogy a helyszínt, meg ahogyan te is mondtad, az életmódot megfigyelni, leírni.
Az elsőnek is köszönöm a választ, segítettetek mindketten vele :)
Köszi mindenkinek, hasznosak a válaszaitok :)
Konkrétum még nincs, nagyon hosszútávú terveim közé (értsd, majd érett felnőttként) tartozik, hogy egy olyan könyvet írok, ami a főszereplő lélekfejlődéséről szól.
Most elkezdtem pár gondolatot leírni, ha ebből lesz bármi is, akkor egy dráma lesz, hosszú időn át bántalmazott lány megszabadulása a szenvedésektől, az, aki megmenti, befogadja magához, és elkezdődik a lány rehabitálása. Legalábbis valami ilyesmit szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!