Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Breakfast at Tiffany'a...

A Breakfast at Tiffany'a (Álom Luxuskivitelben) címében mire utal a Tiffany's?

Figyelt kérdés
2012. júl. 24. 01:54
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
a mondatból ítélve: Reggeli Tiffany(valamijében). Szerintem house. Reggeli Tiffany házában. Nem ismerem a sorozatot, tehát felőlem lehet az villa, kunyhó, hotelszoba, de érted, ami van a csajnak. Tulajdonképp így is mondhatni: Reggeli Tiffanyéknál, Tiffanynál.
2012. júl. 24. 03:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem szeretem az ilyen szleng filmcímeket. Miért nem az erdeti címüket adják meg?
2012. júl. 24. 04:57
 3/5 anonim ***** válasza:
2012. júl. 24. 09:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Tiffany az egyik legnagyobb ékszermárka Amerikában. A film kezdetén Audrey Hepburn a reggelijét a Tiffany áruház kirakata előtt fogyasztja el. Az áruház a felemelkedést, a gazdagság, a felső tízezerbe való tartozás iránti vágyát testesíti meg.

A cím fordítása pedig tökéletes, de ehhez ismerni kell a film történetét! Magyarországon abban az időben, amikor bemutatták a filmet senki sem tudta, hogy mi az a Tiffany és mit képvisel ( bár az első két válaszból úgy látom, hogy most sem )

2012. júl. 24. 13:36
 5/5 A kérdező kommentje:

1. tudok angolul ;)

2. Nem ezt kérdeztem.

3. Köszönöm!

4. Én speciel a csak könyvet olvastam eredeti angolban, és ott csak halvány említés van a Tiffany's-ra, de neked is köszönöm :)

2012. júl. 24. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!