Tetszett nektek E. L. James- A Szürke ötven árnyalata?
Nekem bejött a könyv, maximálisan azonosulni tudtam a főszereplővel. Tény, hogy végleteket hajkurásznak, és néhol túlzásokba esnek.
Akit kicsit is vonzz a BDSM annak baromi izgató könyv. Kikapcsolja az agyat, és elrepít egy olyan világba, amit a valóságban nem biztos, hogy bevállalna az ember.
Én ma reggel fejeztem be. Három napon át olvastam, de összességében csak pár óra volt(2-3 órát olvasok naponta). Nekem nagyon tetszett és alig várom, hogy olvashassam a második részt, pedig én nem vagyok oda a szerelmes regényekért(kivéve, ha kevés a nyálas rész és televan fantasy elemmel-lehet nevetni, de én még mindig jobban érzem magam a fantasy világban, és nem pont a twilight-ra gondolok, abból csak az uccsó két könyvet olvastam, hanem mondjuk Darren Shan könyveire). Mindegy, szóval, nekem tényleg nagyon bejött. Tetszett a belső istennő és a tudatalatti ellentét, egy kicsit olyan, mintha Ana vállain ott ülne a kis angyal és a kis ördög, mint a mesékben. Tetszettek az erotikus részek, nagyon jól van megírva. Szeretem Christian személyiségét, bár tényleg kattant egy kicsit. Mit kicsit? Nagyon! De akkor is. Ana is elég érdekes karakter, én simán eltudtam vonatkoztatni Bellától.
Az oroszlánkirályos résznél én is csak nagyokat néztem, és vártam, hogy Ana vagy Christian elkezdje énekelni: "Érzed már, a szív szavát..., de nem.
Angol nyelven (illetve maga a sztori) sem egy nagy szám, de a magyar fordítás annyira igénytelen és manipulatív, hogy az felháborító.
A fordító (Tótisz András) nagyjából úgy érzi, hogy a magyar olvasót (konkrétan: olvasó nőt) egyetlen pontján kell kielégíteni csak, de itt (azaz a szexnél) aztán annyira elengedi az agyát, hogy sokszor bővebbre sikerül venni a cselekményt, mint eredetileg az írónő tette.
Tótisznak egyetlen célja volt, hogy idehaza is sokan megvegyék a könyvet, feltehetőleg javarészt nők, ők meg nem fognak foglalkozni holmi igénytelen és pontatlan fordítási malőrökkel - mely hibákat megjegyzem el sem ismer hibának.
Természetesen ő nem azoknak az olvasóknak írta a trilógia első részét, akik interneten olvasni tudják a különböző értékeléseket és kritikákat, vagy éppen a vele készített interjút, így tehát meg is teheti, hogy arrogáns és közömbös a neki feltett kérdésekre adott válaszaiban.
A könyv további részei is sikeresek maradnak, hiszen sok szegény kielégítetlen háziasszony vagy fiatalasszony él nálunk, akiket egyelőre ez a fajta képzelgés boldogít.
Az a durva, hogy ezt kerek perec el is mondja (le is írja) az interjúban, hiszen ő is tudja, hogy nem jut el a valós vásárlókhoz.
köszi a válaszokat!
hát én is leírom a véleményemet: kb 2 nap alatt olvastam el - szerintem eléggé olvastatja magát a könyv - mikor végeztem akkor kicsit meghökkentem tudtam h a szexről fog szólni, de azt nem h ilyen mélységekig - direkt nem olvastam kritikákat h ne befolyásoljon semmi - most már h jó pár napja, hete olvastam és kicsit átgondoltam nem rossz könyv, tutira elolvasom a másik kettőt is!
talán azért érdekes mert az ember ilyet nem él át, és jó kicsit egy másfajta világba is belelátni!
és bár elég meghökkentő dolgokról beszélnek benne, megtenni nem nagyon tetszik, talán 1 v 2 kicsit durvább szex van a könyvben! hát kb. ennyi!
Nagyon nem! És fel nem foghatom, mit esznek rajta a nők. (még ha valaki kielégítetlen is - pont ez kell neki?)
A valóban szado-mazo hajlamú emberek meg szerintem kiröhögik.
Magyarul csak negatív kritikákat találtam róla. Pl. ezzel egyetértek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!