Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok nekem könyveket...

Tudnátok nekem könyveket ajánlani?

Figyelt kérdés
Nos nem nagyon szeretek olvasni vagyis nem mindent. Esetleg olyan könyveket tudnátok nekem ajánlani amit elolvasnék? 14 éves lány vagyok, szeretem a divatot és érdekel is. Sok divatblogot olvasok szeretem a zenét. Köszönöm mindenkinek előre is:)
2012. júl. 15. 19:33
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek:)
2012. júl. 16. 11:15
 12/18 anonim ***** válasza:

@ 10:

A listádról annyit jegyeztem meg, hogy mint te magad is jelezted több esetben is, az ajánlott könyvek egy része komolyabb, felnőtteknek való mű. Most hozzáteszem, hogy én pl. a Zabhegyezőt sem mondanám könnyed, szórakoztató olvasmánynak. :D

Eredetileg csak kettőnél írtad, hogy 12 évesen olvastad, most kibővítetted a kört... De bármelyik is az igaz, hidd el, te lógtál ki a sorból, mivel ez a komoly érdeklődés nem jellemzője annak a korosztálynak. De ez nem azt jelenti, hogy aki ilyesmit olvas, az nem normális, hanem azt, hogy valamilyen okból eltér az átlagtól.

Írtam már egy példát én is a _korosztályi sajátosságoktól_ való eltérésre, most legyen még egy: a Brontë-nővérek könyvei nem a 14 - 15 éveseknek íródtak, és nem is abban a körben népszerűek; de volt egy osztálytársnőm, aki első gimiben lelkesen olvasta a pad alatt a Jane Eyre-t...

A kérdezőről pedig valóban nem lehet sokat tudni, de azért a semminél többet:

1. kora: 14 éves;

2. "nem nagyon szeret olvasni, vagyis nem mindent";

3. sok divatblogot olvas.

Mint utaltam is rá, pontosan ezek figyelembevételével ajánlottam számára többségében a _gyermek- és ifjúsági irodalom_ kincsei közül. (A kettő között a 10. életév a választóvonal, az ifjúsági regények a 10 év feletti korosztályt célozzák).

Üdv. :)

2012. júl. 16. 11:34
 13/18 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom... Én Tom Sawyer kalandjait nyolc évesen olvastam... Akkor tetszett! Izgalmas volt, érdekfeszítő... Aztán betöltöttem a tizenkettőt és ismét elolvastam. De akkor nem találtam benne semmiféle érdekességet. Szerintem egy tizennégy éves lánynak nem kéne tíz éveseknek való könyvet ajánlani.

Én Celia Rees történelmi regényeit ajánlom, legfőképp a Bűbájos Maryt és annak folytatását: Farkasszem.

Szabó Magda: Az ajtó Ezt is ajánlom.

És Adrien Mole titkos naplóit is szerintem olvasd el. Ha már naplóknál járunk Bridget Jones naplója is érdekes lehet számodra. A film és a könyv is egyaránt tetszett.

2012. júl. 16. 13:39
 14/18 anonim ***** válasza:

igy hirtelenjében

Erich Kastner: a repülő osztály

minden képpen ajánlom, nagyon jó!

2012. júl. 16. 21:45
 15/18 anonim ***** válasza:

Fehér Klára: Bezzeg az én időmben

Charlotte Bronte: Jane Eyre

Jostein Gaarder: Sofie világa

2012. júl. 17. 00:53
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Utána nézek mindegyiknek:)
2012. júl. 17. 21:33
 17/18 anonim válasza:
Twilight saga!!!! mielőtt elolvastam egy könyvet sem akartam elolvasni. ezeket viszont már többször is kiolvastam. Próbáld meg!!!:D
2012. júl. 22. 15:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Szia! Én a vörös pöttyös könyveket ajánlom ilyen téren, mert a legtöbb a korosztályodnak íródott. Én személy szerint a Rubintvöröst és a Mentsük meg Júliát ajánlom. Remélem tetszeni fog.
2012. szept. 18. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!