Milyen könyvek érdeklik 8 év körüli gyerekeiteket?
Lányok,fiúk? Lányoknak tudok.
XX Megan McDonald -Durrbele Dorka - kedves történet egy másodikas-harmadikas lánykáról és barátairól, úgy 7-8 részes. az egyikhez egy link: [link]
XX [link] némelyik lehet kisebbeknek, de amelyiket én régebben (most vagyok csak 14 szóval annyira nem régen) olvastam az nagyon jó. Pöttyös Panni naplója, Pöttyös Panni és Kockás Peti naplója, Pöttyös Panni hetedhétországban ( [link] -ez az első linkben nincs benne
Ezeket még tíz évesen is szerettem.
XX Fiúknak nem tudok, meg most több nem jut eszembe :)
Egy lány, egy fiú :)
Pöttyös-Kockás folyamatosan olvasva, nagyon szeretik!
Köszi az ötleteket!
Hát nekem gyerekem az nincsen, de húgom az igen, szóval azokat írom le, amiket ő szeretett ennyi idősen.
Először is vannak azok a Geronimo Stilton meg Tea Stilton könyvek, na ő, meg a barátai (fiúk, lányok) is azt olvasták 3.-4. osztályban(9-10) évesen, szóval lehet, hogy nekik is tetszene.
Húgom nagy kedvence volt kb 8 évesen Lin Halberg és Margareta Nordqvist-től a Szigge sorozat. Ez kislányokról meg lovakról szól, szóval inkább lányoknak ajánlanám, és elég nagy betűs.
Nagyon szerette még Robert Piumini: Bambilla, a kismanó címü könyvét. Ez is aranyos, és azt hiszem lehet, hogy van folytatás is. Szerintem lányoknak és fiúknak is való.
Sarah Bose: Nyeregbe, Anna! Ez is lovas könyv, inkább lányoknak. Nagyon aranyos, és lehet, hogy ennek is van folytatása.
Remélem, valamennyire tudtam segíteni.
Azokat fogom leírni, amiket vagy én szerettem ennyi idősen, vagy szerettem volna, de később fordították le magyarra vagy később írták. Vagy én olvastam később, de nyolcévesen is tetszett volna.
Felix Salten: Bambi; Bambi gyermekei; Perri (Természetesen három külön könyv)
Tove Jansson: Varázskalap a Múmin-völgyben
Erich Kästner: Emberke
Erich Kästner: A két Lotti
Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák
P. L. Travers: A csudálatos Mary
Csukás István: Keménykalap és Krumpliorr
Gergely Márta: U-gu
Astrid Lindgren: Juharfalvi Emil
Astrid Lindgren: Harisnyás Pippi
Selma Lagerlöf: Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal
Wilhelm Hauff: A kis Mukk
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Bálint Ágnes: Hajónapló
Kenneth Grahame: Békavári uraság és barátai
Kormos István: Vackor világot lát
Tersánszky Józsi Jenő: Misi Mókus kalandjai
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Marton Lili: Bambó
Johanna Sypri: Heidi
Kate DiCamillo: Cincin lovag legendája
Waldemar Bonsels: Maja, a méhecske
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Kate Saunders: Aprócska titok
Gwyneth Rees: Tündérpor
Lázár Ervin: Bab Berci
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Peter Brock: Nelli
Roald Dahl: Matilda három csodája
Varga Katalin: Barátom, Bonca
Szalay Lenke: Mogyoró
Balázs Ágnes: Lufi és Szamóca
Mary Norton: ELvitte a manó
Mary Norton: Rézgomb és seprűnyél
Békés Pál: A Félőlény
Szabó Magda: Bárány Boldizsár
Vihar Judit: Momotaró, a barackfiú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!