Tudnátok fantasyt ajánlani 12 évesnek?
Rengeteg magyar írótól olvastam már klasszikus könyveket és kíváncsi vagyok egy modern, fantasy témájú könyvre.
Eddig nem igazán olvastam a modern irodalomból csupán a Szent Johanna gimi, Celia Rees könyvei voltak számomra "újak". Találkoztam egy fantasy szerűséggel, ami tulajdonképp a gall- róma háború története átalakítva a gallok javára és egy kicsikét misztikus is: Stuart Hill: Jégvár csatája
Ez nagyon tetszett. Tudtok még ajánlani? 12 éves vagyok és lány.
George R.R. Martin: Trónok harca (ez egy modern felfogású Gyűrűk ura:), alternatív változat)
Alyson Noel: Evermore-sorozat (ezt nem olvastam csak hallottam, hogy olyan vámpíros-misztikus)
Stepheny Meyer - Twilight saga (olvastam mind a 4 részt, megéri)
Eragon sorozat (4 részes, három magyarul van a negyedik még csak angolul)
Én ezeket ajánlom első sorban ezekkel el leszel egy ideig! És egyet értek az előttem válaszolóval :) olvastam, és tetszik :)
És persze az elmaradhatatlan (ha még újnak számít)
J. K. Rowling Harry Pottere :) Hét részes garantált szórakozás
Hát a Trónok Harca szerintem még kicsit sok 12 évesen. :)
Túl sok szál, túl sok név. De később mindenképpen megéri elolvasni, mert zseniális.
A Hobbit-ot én is ajánlom.
Illetve ha szereted a szerepjátékokat, akkor ajánlom az ezekhez kapcsolódó regényeket.
Dungeons and Dragons regények
M.A.G.U.S. regények: Wayne Chapman, Jan Van Den Boomen, Raoul Reiner, Ray O'Sullivan stb. szerzőktől.
Mindenféleképpen Darren Shan-t ajánlom és Rick Riordan Percy Jackson könyveit: Villámtolvaj, A szörnyek tengere, A titán átka, Csata a labirintusban, az 5.-nek nem jut eszembe a címe, de ez eszméletlenül jó és vicces is.
Darren Shan-től először én is a vámpírkönyveket ajánlom, azok nem annyira véresek, vagy morbidok, mint a Démonkönyvek, de a démonkönyveket is csak ajánlani tudom, nekem jobban bejöttek, mint a vámpírkönyvek.
Alex Flynn-A szörnyszívű, ez a szépség és a szörnyeteg modern változata és a szörnyeteg szemszögéből, de nagyon jó. Alex Flynn-nek kijött egy új könyve is, ami a Csipkerózsika modern változata, még nem olvastam, de biztos jó.
Harry Potter sorozat, vagy esetleg fanfic-ek, merengő.hu-n rengeteget találsz.
Peter Freund-Laura könyvek.
Ennyi jutott az eszembe:)
Akkor fussunk neki még egyszer! A Twilight nem fantasy. Aki fantasyt akar olvasni, legkevésbé sem egy Twilight-szerű dologra vágyik.
Már csak azon csodálkozom, hogy a nagy mesterműt senki sem ajánlotta (igaz, az sem fantasy). Tehát:
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Továbbá
Ursula K. Le Guinn: Az Összes Szigetvilág története
Margaret Weis-Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai
Ed Greenwood · Jeff Grubb: Cormyr – A regény
Neil Gaiman: Csillagpor
Mikó Csaba: Tükörváros titka
George MacDonald: A királykisasszony és a manó (A cím és a könyv külleme ne tévesszen meg, nem mesekönyv kicsiknek, hanem fantasy!)
Michael Ende: Végtelen történet
C. S. Lewis: Narnia krónikája
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Angie Sage: Mágia
Jonathan Stroud: Salamon király gyűrűje
William Nicholson: A Szél Dalnoka
Sir Walter Scott: Ivanhoe
A végtelen történetet olvastam és borzasztó jó volt. Rákeresek ezekre is.
Köszönöm!
J.R.R.Tolkien:A GYűrűk ura mondhatni kötelező darab(tudom hogy írták előttem de muszály volt,bocsesz)
Licia Troisi:Sárkánylány
Jonathan Stroud:Bartimaeus
Egy könnyed,mondhatni gyerekes fantasy,de szerintem nagy élmény Elisabetta Gnone Fairy Oakja.
Arkyana:A Sárkány és a Rózsa
Peter Freund:Laura sorozat+Misztéria trilógia
Féret-Fleury, Christine et Madeleine.Atlantisz
Nos én személy szerint Tvájlájtot és társait nem ajánlom mert az nem fantasy inkább nyáladzás8félreértés ne essék nem az előttem írókat szólom meg)
Remélem segítettem
Suzanne Collins: Éhezők Viadala (1, 2, 3)
Böszörményi Gyula: 9-8-7
Böszörményi Gyula: Zsófi könyvei
Leiner Laura: Remek!
Lisa Price: Testbérlők
Az Éhezők Viadala nem fantasy, hanem sci-fi, azon belül pedig disztópikus könyv.
Viszont majdnem fantasy --> Jókai Mór: Óceánia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!