Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Olyan könyvet ajánlani, mint...

Olyan könyvet ajánlani, mint Danielle Steeltől a Gyalázat? Ilyen, vagy ehhez hasonló témakörben!

Figyelt kérdés

Rövid leírása a könyvnek:

Steel könyve ezúttal a családon belüli szexuális zaklatás témáját járja körbe Grace Adams sorsán keresztül. Szülei John és Ellen Adams kedves, barátságos és segítőkész emberek legalábbis a környezetük ilyennek látja őket. Grace, a lányuk ellenben nagyon visszahúzódó, senkivel nem barátkozik és mindig zsákszerű ruhákban jár, mintha valamit takargatna. Senki nem sejti, hogy John Adams veri a feleségét, illetve szexuálisan zaklatja a lányát. John Adams még Ellen temetése napján sem képes visszafogni vágyait a lánya iránt, a kétségbeesett Grace azonban önvédelemből lelövi. Szörnyű titkáról még a mellé kirendelt ügyvédnek és pszichológusnak sem képes beszélni, pedig ők nagyon szeretnének segíteni a lánynak. A bíróság végül két év börtönre ítéli az illinoisi Dwightban. Büntetésének letöltése után új alapokra kell felépítenie az életét és fel kell dolgoznia gyermekkori élményeit. Végül megtalálja élete értelmét: sorstársainak segít egy bántalmazott nőknek otthont adó krízisközpontban. Végül a szerelem is rátalál főnöke, Charles Mckenzie ügyvéd személyében, akivel átélheti a boldog szerelmet. Családi életüket azonban megkísértik a múlt árnyai…

2009. júl. 8. 21:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
Danielle Steel minden könyve ugyanarról szól, de ha bemész egy könyvesboltba, és a sikeresebb "romantikus bestseller"-szerzők könyvei között szétnézel, esetleg még a tartalmukat is elolvasod, akkor rájössz, hogy majdnem mindegyik ilyen típusú könyv a fenti sematikus történetszövést követi.
2009. júl. 8. 21:26
 2/19 A kérdező kommentje:

Nagyon durva dolgok történnek a könyvbe! Szóval ez nagyon dióhéjban mesélte el a történetet!

És pl. Danielle Steeltől a Johnny angyal is nagyon tetszett!! Ilyen típusú könyveket is küldhettek.. :)

2009. júl. 8. 21:29
 3/19 A kérdező kommentje:

Éppenséggel, már elolvastam nem 1 Danielle Steel könyvet és valahogy egyikben sem ez volt! Szóval kössz a semmit.

De én más íróktól is várok nem csak Steeltől..

Én nem a romantikus hóbelebancot akarom, hanem ahogy leírják 1 ember életét..Ahogy tönkre tették a szülei, utána ahogy kicsinálta az emberiség..

2009. júl. 8. 21:32
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Danielle Steel könyvei nagyon hasonlítanak egymáshoz ezért én mindegyiket tudom ajánlani

de igazad van a gyalázat eléggé brutális

2009. júl. 12. 10:57
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi erővel elolvashatod a Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig című könyvet i csak ott nem a szülei készítik ki
2009. júl. 12. 11:00
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

az utolsó hármat én írtam és látom milyen típusú könyveket kedvelsz és még tudnám ajánlani a ALEXANDRE DUMAS - MONTE CRISTO GRÓFJA című könyvet

Tartalma: Edmond Dantest (Jim Caviezel), a szép jövő előtt álló, fiatal tengerészt őszinte és becsületes embernek ismeri mindenki. Két szerelme van, a tenger és a gyönyörű Mercedes (Dagmara Dominczyk), akivel már a házasságot tervezgetik. A terveket azonban váratlanul beárnyékolja egy árulás, mely nemcsak menyasszonyától fosztja meg a fiatalembert, hanem szabadságától is. Legjobb barátja, Fernand (Guy Pearce) annyira féltékeny rá sikerei, de leginkább Mercedes miatt, hogy titokban feljelenti őt. S ami még tragikusabb, a törvény sem védi meg az ártatlant - elítélik, és If várának hírhedt börtönébe zárják. A sok megpróbáltatás után érvényét veszti Dantes számára mindaz, amit eddig hitt jóról és rosszról, csak a bosszú gondolata élteti. Aztán egy napon felbukkan cellájában egyik rabtársa, Faria abbé (Richard Harris), s az idős tudós nemcsak atyai barátja, hanem tanítója is lesz a hosszú évek alatt. Miután csodával határos módon a fiatalembernek sikerül megszöknie a börtönből, immár nem Edmond Dantes lép a világ elé, hanem egy rejtélyes és dúsgazdag különc, aki Monte Cristo grófjának nevezi magát. Ügyesen elvegyül a francia előkelő társaságban, s megkezdi terve végrehajtását, melynek egyetlen célja: módszeresen tönkretenni azokat az embereket, akik tönkretették az életét.

2009. júl. 12. 11:07
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha elolvastad amit írtam légyszíves írj rá valamit mert nem akarok hiába segíteni
2009. júl. 12. 11:13
 8/19 A kérdező kommentje:

A Légy jó mindhalálig-ot már olvastam! :) Suliba kötelező volt.

Hát tényleg nagyon hálás vagyok, hogy ennyit írtál! De én nem szeretem az olyan könyveket amik régen játszódtak.. Jobban szeretem ami a mi korunkban játszódik... Semmi vgh. meg várbörtön meg ilyenek...

2009. júl. 12. 14:06
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

én is így álltam hozzá de nekem nagyon tetszett

nem az a kedvenc könyvem de azért jó

na jó nem karlak befolyásolni de azért egy próbát megért

2009. júl. 12. 15:32
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

van egy olyan könyv aminek a címe "Pokoli báléjszakák"

5 különböző ember írta 5 különböző (de nem annyira) történetet

Ezek írták: Meg Cabot, Kim Harrison, Michele Jaffe, Stephenie Meyer és Lauren Myracle

Én most ezt olvasom ha nincs mit olvasnod belekezdhetsz ebbe nekem nagyon tetszik eléggé horrorisztikus

Tartama:

Áll a bál, de para!

Az öt izgalmas történet középpontjában a bál áll, pontosabban afféle para-bál, ahol aztán pokoli táncot lejtenek mindenféle lények.

Délután, amikor még azon görcsöltél, hogy kétballábas vagy, és leginkább a ruhásszekrényed szegényessége aggasztott, eszedbe sem jutott, hogy maga a Nagy Kaszás visz majd táncba... Márpedig ő nem azért kért fel, hogy a toiletted dicsérje...

Némely estély akciódússá fajul, olykor kivégeznek egy harapós kedvű vámpírt, angyalok csapnak össze démonokkal, szóval valamivel izgalmasabbak, mint egy retro öltönyös DJ szövegelése, és a lakásból sem kell kimozdulnod.

Az ajtóval ne bajlódj, vagy bejönnek, vagy nem...

Szóval, engedd el magad! Rémes estéd lesz!

2009. júl. 12. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!