Az olyan könyvek amikben nem szerepelnek természetfeletti lények azok már halálra vannak ítélve?
Én alapvetően nem tartom sokra ezeket a könyveket. Ezek a művek általában egy bizonyos korcsoportot céloznak meg (kevés felnőtt Twilight-rajongó van szerintem).
A valódi olvasóközönség - ezt úgy értem, hogy aki nyitott mindenre, és nem csak az ilyen tinivámpíros cuccokat vette eddig a kezébe - egyértelműen még mindig ugyanúgy értékeli a vámpírmentes irodalmat. :D
Miért lennének halálra ítélve? :O
Az Éhezők viadala sem "természetfelettis" és mégis sikeres. :P
Több olyan ifjúsági regényt is olvastam mostanában amiben semmi természetfeletti nincs.
A Tökéletes kémia például Aranykönyv díjas lett a Librinél a közönségszavazatok alapján. Arra már nem emlékszem, hogy második vagy harmadik lett. :P
A Libris szavazásokat inkább ne vegyük alapul... Szurovecz Kitti, mint szépirodalom, brr!
Viszonylag új könyvek természetfeletti nélkül:
Raana Raas: Csodaidők (semmi természetfeletti nincs benne, mégis jó)
Janne Teller: Semmi
Sara Gruen: Vizet az elefántnak
Suzanne Collins: Az Éhezők Viadala
Tény, hogy a fantasy elemeivel vagy épp a mágikus realizmussal könnyebb megfogni az emberekben lévő gyermeket, de ezek nélkül is lehet jó könyvet írni. Ha Rowling egyszerűen csak a muglikról írt volna könyvet, akkor is jól fogytak volna, mert a karakterei éltek. A vámpírosdi most menő, de attól még nem lesz jó egy könyv, ha vámpír vagy vérfarkas van benne, esetleg tündér. (lásd. Aprilynne Pyke: Wings)
Ifjúsági regények közt sok van MÉG MINDIG olyan, ami slice of life, vagyis a való életben játszódik, és nagyjából a való életről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!