Miért van az, hogy sok felnőtt nem rajong, sőt egyenesen lenézi a Harry Potter-könyveket?
Tudom, hogy vannak, akik nem, de már nem az első felnőttől hallom, hogy az csak mese és az egész egy zagyvaság. Nem értem miért szegül ellen ennyire néhány felnőtt a HP-sorozatnak, csak azért mert elég sok benne a fiktív elem... :/
Szerintem igenis szerethető olvasmány, és biztos vagyok benne, ha elolvasnák a könyveket, nem lennének ennyire ellenségesek. Pedig a HP-könyvek hátulján azt hiszem még a 16-os korhatár is megtalálható. Tudom, hogy nem szeretheti mindenki ezt a könyvsorozatot, de azt sem értem, hogy sok felnőtt miért van ellen ezeknek a könyveknek.
14/L
Hát nem tudom. Én tizenhat vagyok, és kb. tíz-tizenegy éves koromban olvastam el őket, de nem jöttek be. Most sem szeretem őket annyira, a filmek jobban tetszenek, pedig általában könyv-párti vagyok. Talán ott vesztettem el a maradék érdeklődésemet is, hogy Harry Ginny-vel jött össze, pedig én mindig Lunának szurkoltam... ez még amúgy mindig bosszant =D
Szóval magamból kiindulva nem csak a felnőttek azok, akik nem szeretik. Az meg, hogy miért vannak ellene? Ugyanazért, amiért sokan a Twilight, Az éhezők viadala és a legtöbb felkapott könyv ellen vannak, de hogy mi ez az ok, arról fogalmam sincs.
Én akkor kezdtem el olvasni amikor megjelent az első. Kb 10 éves lehettem, de imádtam. Most is szeretem, de már nem vagyok olyan nagy rajongó.
Viszont a mai napig boldogan gondolok vissza azokra a napokra, amikor olvastam a könyveket, mert napi pár órára,de egy másik világba kerültem, teljesen beleéltem magam.
Most született meg a kislányom és mist is elő van véve a 4. rész, igaz csak néha tudok olvasni. :)
Amint tud olvasni, biztos, hogy megmutatom majd neki.
22/F
Én is rajongó vagyok és sajna tapasztaltam ezt.
Leginkább #1 értek egyet: nem kezdik el olvasni mert úgy gondolják Úgysem tetszene nekik ("ez csak egy gyerekkönyv..." VAGY "Ez csak egy bugyuta mese..." VAGY " Mit gondolnának rólam ha ilyet olvasnék?.." És sorolhatnám ), és amelyik mégis elkezdi az vagy nem olvassa végig(mondván az előző zárójelben felsoroltakat) vagy nem látja meg azt ami a történet mögött van! Pedig a felnőtteknek lenne a legtöbb mondanivalója ennek a könyvsorozatnak!!
Ahoz hogy ezt jól megértsétek olvassátok el a Kis herceg c. könyvet (akkor is ha már elolvastátok egyszer) !!!! És gondolkodjatok el a mondanivalóján !!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!