Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért ciki, ha valaki nem...

Miért ciki, ha valaki nem olvas könyvet?

Figyelt kérdés
Én szívesen olvasnék könyvet, ha lekötne. De nem. Egyik sem köt le. Mindig adok egy esélyt egy könyvnek, de az első fejezetet sem tudom elolvasni, elkalandoznak a gondolataim, mert annyira unalmas... Ez meg a mai világban elég ciki, ahogy észrevettem... az osztályban könyveket adnak kölcsön egymásnak, a suliban is regényeket olvasnak, könyvekről beszélgetnek... Nagymamám egyszer vett karácsonyra egy könyvet, aztán halálra sértődött, hogy nem olvastam el... szerintetek is gáz? Nem vagyok műveletlen, meg nem is vagyok kocka... 16/L

2012. jún. 24. 11:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
Ha nem olvasol könyveket,akkor nem vagy művelt! Belőlük lehet a legtöbbet tanulni. Persze nem a Harry Potter félékből,hanem a komoly könyvekből.
2012. jún. 24. 11:41
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Vlahol el kell kezdeni, fejleszti a szókincset és jó szórakozás pl a számítógépezés helyett. Próbálgass ki más-más műfajokat. Ha valamit régen elkezdtél és nem tetszett, azt újra előveheted, hátha most már tetszik(így voltam a Harry Potterrel, aztán sokszor újraolvastam, de 2-3 évvel azelőtt nagyon untam)

Olvasni fontos, ez is egyféle műveltség.

HAJRÁ!

(könyvtárba elmehetsz és bele-bele olvasgathatsz a könyvekbe, vagy ha háziolvasmány tetszett, kérhetsz hasonló könyveket)

2012. jún. 24. 11:41
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

De érdeklődésképpen: akkor mit csinálsz? :) Olvasni nem olvasol, gépezni nem gépezel... Nézed a tévét egész nap? :D

Amúgy nem ciki, inkább szomorú - jelzi, hogy nincs igazán használható fantáziád. Általában azok találják unalmasnak az olvasást, akik képtelenek elképzelni, amit olvasnak - így nem marad más, csak az unalmas, egymás utáni szavak :) Úgy tényleg nem lehet izgalmas...

2012. jún. 24. 11:52
 4/15 A kérdező kommentje:
nem nagyon szoktam itthon lenni, konditerembe járok meg a barátaimmal és a barátommal vagyok, nem vagyok egy otthon ülős típus... meg az olvasással még annyi volt a baj suliidőben, hogy tényleg nem volt rá időm...
2012. jún. 24. 11:54
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Én volt az, aki tipikusan utált olvasni, de nem tudom elmondani mennyire, még a gondolttól is rosszul voltam. Én eléggé dacos gyerek voltam. Anyukám szeret olvasni, így próbált rávenni, de minél jobban próbálkoztak annál kevésbé sikerült. Az hiszem ennek egyik oka, hogy a kötelező olvasmányokból indultam ki, amit bevallok, hogy néhányat nem szeretek a mai napig. Például a Pál utcai fiúk tetszett, de amikor elértem Nemecsek halálához, olyan sírás tört rám, hogy soha nem fejeztem be a könyvet. A másik az Egri csillagok. Nem érdekelt az egész, egy oldalt elolvastam, újra kellett olvasni, mert mindig elkalandoztam. (Személyes véleményem, hogy nem a korosztálynak megfelelőek a kötelező olvasmányok sajnos. Ez okozza, hogy sok gyerek nem szeret olvasni.) Nekem szenvedés volt az egész. Azután 16 évesen láttam egy könyvajánlót, és kíváncsi lettem. Mondtam anyának, hogy vegyük meg azt a könyvet, mert el szeretném olvasni. El is olvastam. Olyan jó volt, és olyan érzéseket váltott ki belőlem, mint addig még könyv soha. Ezután faltam a könyveket a mai napig, ha van szabad időm olvasok. :) Utána a gimis kötelező olvasmányokkal sem volt problémám. Szerintem az olvasás megszeretéséhez, egy olyan könyv kell, ami érdekel. Még valami, nem szabad abbahagyni az első 100 oldal előtt! Ha valamilyen kérdésed van, szívesen válaszolok.

23/l

2012. jún. 24. 13:42
 6/15 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem mostanában inkább az a ciki aki OLVAS könyveket. Nem értem mi bajuk van vele. Azért nem tudod elolvasni őket, mert minden könyv eleje unalmas. Kötelező olvasmányok engem sem kötnek le, de ha olyat olvasok ami érdekel akkor elolvasom. 15 éves vagyok és micimackót most fejeztem be
2012. jún. 24. 14:21
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem mostanában inkább az a ciki aki OLVAS könyveket."

Ezt rosszul tudod. A műveltség soha nem volt ciki, vagy ha igen, az a társadalom bukásra van ítélve.

2012. jún. 24. 15:32
 8/15 shoona:D válasza:
100%
Szerintem nem ciki ha vki nem olvas.Én mondjuk rengeteget olvasok,többnyire ifjúsági regényeket,és ezt ajánlom neked is.Nem az számít hogy mások mennyit és mit olvasnak és hogy mennyire szeretik,hanem az hogy mindenki megtalálja a magának valót.És szerintem ha nem tetszik egy könyv eleje ne tedd le azonnal,én is vtam már így és utólag tudom ,kár lett volna abbahagyni :D Olyan könyveket olvass amiknek érdekel a témája,ami valamilyen szinten közelebb áll hozzád.Ne azért olvass mert elvárják,hanem mert élvezed.(Nem létezik,hogy nincsenek olyan könyvek amiket ne szeretnél).Olyan sokan olvasnak,ennyi ember csak nem tévedhet :D
2012. jún. 24. 15:36
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Valamelyik válaszíró írta, hogy próbálj ki több stílust. És az is igaz, hogy a könyvek eleje általában unalmas, de csak általában.

Milyen filmeket szeretsz? Mert ha a kaland és a fantáziafilmeket csíped, akkor tuti tetszene valami könnyű szövegű kalandregény.

Az egyik osztálytársam utál olvasni, de egy csomószor kért kölcsön tőlünk (osztálytársaktól) könyveket. Például én egy 200 oldalas könyvet adtam neki, és visszakaptam 2 év után... Aztán amikor megkérdeztem, hogy hogy tetszett a könyv, egyszerűen megvonta a vállát, és elment. Eléggé dühített, hogy nem válaszolt a kérdésemre, ezért újra megkérdeztem, és bevallotta, hogy nem is olvasta el. Na mindegy. A lényeg az, ahogy mint kiderült, azért nem szeret olvasni, mert nem tud folyékonyan olvasni (7.-ben!!!).

Szóval az is lehet, hogy te sem tudsz úgy olvasni, hogy élvezd. Egyébként, ha én annyi idős lennék mint Te, akkor tuti romantikusat olvasnék. De nem tudom, menj be egy könyvtárba, és keresd meg azt a könyvet, aminek tetszik hátuljára írt szöveg.

Ja! És ne feledkezz meg arról sem, hogy ahány író, annyi féle stílus. (Pl. engem Jókai sosem kötött le, mert egyszerűen elaludtam. De tényleg, szó szerint!)

2012. jún. 24. 16:45
 10/15 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :) én tudok folyékonyan olvasni, azzal nincs gond :) csak hamar megunom az olvasást, ha nem érdekes egy könyv... a kötelezőket én is utálom, meg amúgy is, mindent utálok ami kötelező :P romantikus vígjátékokat és kaland vígjátékokat szeretek, szóval amin lehet nevetni és izgalmas is, szerelmes is :) tudtok ilyen típusú és nem túl hosszú könyveket ajánlani? :)
2012. jún. 25. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!