Milyen könyvet ajánlotok?
Hát mostanában olvastam egy könyvet engem nagyon megrendített. Viszont csak akkor ajánlanám, ha az átlagnál komolyabb vagy, mert egy kicsit tömény,-bár sok életbölcsesség van benne.
1.Remarcque(azt hiszem így íráj): Hiába futsz
Egy tüdőbeteg és egy autóversenyző szerelmét írja le az író. Tudják, hogy a lány nagyon beteg, a fiú pedig csak versenyről versenyre él, ezért minden napot ünnepként tartják számon. Sok fontos dologra rámutat,-miközben néhol könnyed, humoros, néha pedig szomorú...
2. Duma: Monte-Cristó grófja:-ezt annyi idősen olvastam mint most te
A fiút az esküvője napján tartóztatják le, és zárják be If várába, egy összeesküvés miatt. A fiút a szerelem tartja életben, majd hosszú évek utan sikerül kiszabadulni és bosszút állnia mindenkin. Egy percig nem unatkoztam közben:))
Majd írd meg ám, hogy mit olvasol!.))
J. Goldenlane: Papírtigris. Vannak benne vicces jelenetek, meg sok szép, komoly, izgalmas történés meg szerethető karakterek, gyönyörű mondatok: A ragyogó nap szégyenében elhalványodott és holdnál szürkébbre fakult, amikor megjelen a hercegnő arca, a szél megállt, a felhők elsírták magukat gyönyörűségükben. Nem csalhatták meg a szemem. Nincs mentségem, láttam a hercegnő arcát, így azt hiszem, az a leghelyesebb, ha mást már nem látok ebben az életemben! /egy szerelmes testőr vallomása, a kommentáló megjegyz./
Nagyon komoly erkölcsi kérdéseket, nagy súlyú dolgokat dobálnak olyan könnyedén egyes szereplők, hogy az valami bámulatos, a cselekmény vezetése feszült és izgalmas, mikor olvastam, szinte azt akartam, hogy ne legyen vége soha. Nem sablonos, és ami igaz szerelem néven a szemem elé tárult, az nagyon elgondolkoztató és irígylésre méltó volt. Ez egy mesés mű, nem tudom, miért nem népszerűbb. Remélem, tudtam segíteni és legalább te is elolvasod;) Nem bánnád meg, hidd el.
én is 15 vagyok csak fiú de én is ajánlom a Monte Cristo Grófját illetve a három testőrt ez is nagyon jó akkor Carl Way:Winetu / Az Ezüst-tó kincse Aztán van egy kaland/fantázia regény Tamora Pierce A nőstényoroszlán éneke
I/ II/ III/ IV
Gergely Márta: A mi lányunk
G. Szabó Judit: A macskát visszafelé simogatják
Beczássy Judit: Piri
Uri Orlev: Sziget a romok között
Florence Montgomery: A gyermekszív rejtelmei
Laurie Halse Anderson: Hadd mondjam el!
Dániel Anna: Széllovasok
Francine Pascal: El otthonról
Vámos Miklós: Zenga zének
E. L. Konigsburg: Szavak nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!