Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvet ajánlotok?

Milyen könyvet ajánlotok?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok és szeretnék valami jó kis könyvet ami úgymond életre tanít és nem csak egy lightos sztori hanem van hatása rám.
2009. júl. 5. 22:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát mostanában olvastam egy könyvet engem nagyon megrendített. Viszont csak akkor ajánlanám, ha az átlagnál komolyabb vagy, mert egy kicsit tömény,-bár sok életbölcsesség van benne.

1.Remarcque(azt hiszem így íráj): Hiába futsz

Egy tüdőbeteg és egy autóversenyző szerelmét írja le az író. Tudják, hogy a lány nagyon beteg, a fiú pedig csak versenyről versenyre él, ezért minden napot ünnepként tartják számon. Sok fontos dologra rámutat,-miközben néhol könnyed, humoros, néha pedig szomorú...

2. Duma: Monte-Cristó grófja:-ezt annyi idősen olvastam mint most te

A fiút az esküvője napján tartóztatják le, és zárják be If várába, egy összeesküvés miatt. A fiút a szerelem tartja életben, majd hosszú évek utan sikerül kiszabadulni és bosszút állnia mindenkin. Egy percig nem unatkoztam közben:))

Majd írd meg ám, hogy mit olvasol!.))

2009. júl. 5. 23:12
 2/7 anonim ***** válasza:

J. Goldenlane: Papírtigris. Vannak benne vicces jelenetek, meg sok szép, komoly, izgalmas történés meg szerethető karakterek, gyönyörű mondatok: A ragyogó nap szégyenében elhalványodott és holdnál szürkébbre fakult, amikor megjelen a hercegnő arca, a szél megállt, a felhők elsírták magukat gyönyörűségükben. Nem csalhatták meg a szemem. Nincs mentségem, láttam a hercegnő arcát, így azt hiszem, az a leghelyesebb, ha mást már nem látok ebben az életemben! /egy szerelmes testőr vallomása, a kommentáló megjegyz./

Nagyon komoly erkölcsi kérdéseket, nagy súlyú dolgokat dobálnak olyan könnyedén egyes szereplők, hogy az valami bámulatos, a cselekmény vezetése feszült és izgalmas, mikor olvastam, szinte azt akartam, hogy ne legyen vége soha. Nem sablonos, és ami igaz szerelem néven a szemem elé tárult, az nagyon elgondolkoztató és irígylésre méltó volt. Ez egy mesés mű, nem tudom, miért nem népszerűbb. Remélem, tudtam segíteni és legalább te is elolvasod;) Nem bánnád meg, hidd el.

2009. júl. 6. 18:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Szereted a történelmi cuccokat? Én rühellem a törit, de ezt a könyvet szeretem. Annamarie Selinko: Desirée. Egy 14 éves lányról szól, és az egész életét végigvezeti. Napóleon van benne, és az, hogy hogyan lesz a selyemkereskedő lánya svéd királyné.
2009. júl. 6. 18:14
 4/7 anonim ***** válasza:

én is 15 vagyok csak fiú de én is ajánlom a Monte Cristo Grófját illetve a három testőrt ez is nagyon jó akkor Carl Way:Winetu / Az Ezüst-tó kincse Aztán van egy kaland/fantázia regény Tamora Pierce A nőstényoroszlán éneke

I/ II/ III/ IV

2009. júl. 7. 11:55
 5/7 anonim ***** válasza:

Gergely Márta: A mi lányunk

G. Szabó Judit: A macskát visszafelé simogatják

Beczássy Judit: Piri

Uri Orlev: Sziget a romok között

Florence Montgomery: A gyermekszív rejtelmei

Laurie Halse Anderson: Hadd mondjam el!

Dániel Anna: Széllovasok

Francine Pascal: El otthonról

Vámos Miklós: Zenga zének

E. L. Konigsburg: Szavak nélkül

2009. okt. 7. 14:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Szabó Magda: Születésnap. Ennek aztán van hatása.
2010. márc. 14. 18:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Indul a bakterház

Oxigénia

2010. júl. 29. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!