Komolyabb, mélyebb mondanivalót tartalmazó könyvek?
Orosz realisták könyvei, például Dosztojevszkij. Én még szeretem Wass Albert egy-két könyvét (az Elvész a nyom zseniális, a Tizenhárom almafa és az Elvásik a veres csillag is nagyon jó, de humoros is egyben:) Én szeretem Kertész Imrétől a Sorstalanságot is. Ha már holokauszt és náci Németország, legyen Markus Zusaktól A könyvtolvaj is, és ha már Orwell, legyen tőle az Állatfarm is:)
Akkor ajánlanám még Daniel Keyestől a Virágot Algernonnak c. könyvet, és bármily meglepő, a Kis herceget is:)
19/L
Orosz realisták könyvei, például Dosztojevszkij. Én még szeretem Wass Albert egy-két könyvét (az Elvész a nyom zseniális, a Tizenhárom almafa és az Elvásik a veres csillag is nagyon jó, de humoros is egyben:) Én szeretem Kertész Imrétől a Sorstalanságot is. Ha már holokauszt és náci Németország, legyen Markus Zusaktól A könyvtolvaj is, és ha már Orwell, legyen tőle az Állatfarm is:)
Akkor ajánlanám még Daniel Keyestől a Virágot Algernonnak c. könyvet, és bármily meglepő, a Kis herceget is:)
19/L
Ó köszönöm, eltaláltad, milyen könyveket szeretek. :D A felsoroltak közül olvastam az Állatfarmot (Orwelltől szinte mindent...), a Sorstalanságot, A könyvtolvajt pár napja fejeztem be és nagyon-nagyon tetszett :) Olvastam egy-két éve a Virágot Algernonnak címűt is, a Kis herceg pedig egy örök kedvenc. :D
Wass Alberttől még egyet sem olvastam, bár már szemeztem párral, köszi a tippeket. :) Kicsit szégyellem, de az orosz realistákkal is le vagyok maradva, csak a Bűn és bűnhődést olvastam eddig, de ezek közül is tervben volt több.
Mivel ennyire ráéreztél az ízlésemre, esetleg még egy-két címet tudnál mondani, ami neked tetszett? :)
Szolzsenyicintől én inkább az Ivan Gyeniszovics egy napját javasolnám, nem a Gulag'-ot, de ez lehet egyéni preferencia is.
Ha érdekel, vágj bele a Moby-Dickbe. Hemingway is kiváló. Illetve én szeretem ajánlani Ottliktól az Iskola a határont.
(Meg persze a már javasoltak.)
Olvasó emberek, legalább ti ne veszekedjetek! D:
Én csak azok közül tudok ajánlani, amit magam is olvastam. Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
Jostein Gaardner könyvei
Murakami Haruki könyvei
Janne Teller: Semmi (ifjúsági)
Sam Taylor: Erdőköztárság (ifjúsági)
Az ajánlatokat meg köszönöm, én is találtam közöttük olyat, amit majd el fogok olvasni.
Ha tetszik Orwell, akkor ajánlanám Arthur Koestler könyveit is, mindketten hasonló témákat dolgoztak fel.
Ha érdekel a háborús téma, akkor Remarque, Hemingway és Jospeh Heller könyvei a nyerők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!