Miért más a neve Voldemortnak angolul (tom marvolo riddle) mint magyarul (tom rowle denem)?
Figyelt kérdés
#Harry Potter #Voldmort
2012. máj. 20. 19:56
11/19 Joola válasza:
Piton azért, mert az angol Snape a "snake" szóra utal, magyarul meg semmire. Roxfort az Oxfordra utalhat sztem.
12/19 anonim válasza:
a Roxfort eredetileg Hogwarts
szerintem angolul annyira nem hasonlít Oxfordra
13/19 szl7203 válasza:
Severus Snape és Minerva McGonagall neve is alliterál, de fordításkor ügyelni kellett arra is, hogy ezek jelentése ne vesszen el, különösen a Snape névnél, hogy kígyó maradjon, ugyanis így kötődik az általa vezetett ház jelképéhez is.
14/19 anonim válasza:
A Hogwarts szerintem nem az Oxfordra utal. a "hog" vadkant jelent, a "wart(s)" szemölcsöt. Mint tudjuk, a Roxfort kapuján vadkanok vannak, és a kocsmát Roxmortsban (aminek a neve mellesleg szintén HOGsmeade=disznófalu) Szárnyas vadkannak hívják (Hog's Head=disznófej). Tehát minden valami disznóval kapcsolatos...o.O
15/19 Joola válasza:
nem a Hogwarts utal Oxfordra, hanem a magyar fordítás, mivel gondolom nem lehetett hangzatosan lefordítani, hogy a jelentés is megmaradjon, viszont így mégis asszociálunk valamire. én legalábbis. de lehet hülyeség:)
16/19 anonim válasza:
Ha a Roxfort az Oxfordra utal,akkor a Hogwarts-ot lehet a Harvardhoz hasonlítani,persze kicsit belemagyarázósan :D
17/19 anonim válasza:
Pitonnak a neve:Perselus Piton,Severus Snape
McGalagony:Minerva McGalagony,Minerva McGonagoll
18/19 anonim válasza:
Miért olyan megterhelő beírni a címsorba, hogy mcgona? :D Mert akkor kiegészíti helyesen, hogy Mc Go-na-gall :D
Amúgy a Crouch családnév Kupor lett (to crouch - lekuporodni, leguggolni).
Pomona Sprout -ből (sprout - hajtás), Pomona Bimba lett (gondolom a bimbó szóból).
Quirinus Quirrell -ből (sQuirrel - mókus) Quirinus Mógus lett (mókus - mógus).
19/19 anonim válasza:
Expelliarmus-Capitulatus
Stupefy-Stupor
Obliviate-Exmemoriam
Engorgio -Baziteo
Accio -Invito
Impervius-Leperex
Quetius -Silentium
Riddikulus-Commikulus
Portkey-Zsupszkulcs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!