Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért más a neve Voldemortnak...

Miért más a neve Voldemortnak angolul (tom marvolo riddle) mint magyarul (tom rowle denem)?

Figyelt kérdés

#Harry Potter #Voldmort
2012. máj. 20. 19:56
1 2
 11/19 Joola ***** válasza:
93%
Piton azért, mert az angol Snape a "snake" szóra utal, magyarul meg semmire. Roxfort az Oxfordra utalhat sztem.
2012. máj. 24. 02:01
 12/19 anonim ***** válasza:
44%

a Roxfort eredetileg Hogwarts

szerintem angolul annyira nem hasonlít Oxfordra

2012. máj. 24. 17:03
 13/19 szl7203 válasza:
100%
Severus Snape és Minerva McGonagall neve is alliterál, de fordításkor ügyelni kellett arra is, hogy ezek jelentése ne vesszen el, különösen a Snape névnél, hogy kígyó maradjon, ugyanis így kötődik az általa vezetett ház jelképéhez is.
2012. jún. 2. 19:20
 14/19 anonim ***** válasza:
80%
A Hogwarts szerintem nem az Oxfordra utal. a "hog" vadkant jelent, a "wart(s)" szemölcsöt. Mint tudjuk, a Roxfort kapuján vadkanok vannak, és a kocsmát Roxmortsban (aminek a neve mellesleg szintén HOGsmeade=disznófalu) Szárnyas vadkannak hívják (Hog's Head=disznófej). Tehát minden valami disznóval kapcsolatos...o.O
2012. jún. 2. 23:28
 15/19 Joola ***** válasza:
97%
nem a Hogwarts utal Oxfordra, hanem a magyar fordítás, mivel gondolom nem lehetett hangzatosan lefordítani, hogy a jelentés is megmaradjon, viszont így mégis asszociálunk valamire. én legalábbis. de lehet hülyeség:)
2012. jún. 3. 06:02
 16/19 anonim válasza:
57%
Ha a Roxfort az Oxfordra utal,akkor a Hogwarts-ot lehet a Harvardhoz hasonlítani,persze kicsit belemagyarázósan :D
2013. ápr. 2. 10:53
 17/19 anonim ***** válasza:

Pitonnak a neve:Perselus Piton,Severus Snape

McGalagony:Minerva McGalagony,Minerva McGonagoll

2014. jún. 25. 15:44
 18/19 anonim ***** válasza:

Miért olyan megterhelő beírni a címsorba, hogy mcgona? :D Mert akkor kiegészíti helyesen, hogy Mc Go-na-gall :D

Amúgy a Crouch családnév Kupor lett (to crouch - lekuporodni, leguggolni).

Pomona Sprout -ből (sprout - hajtás), Pomona Bimba lett (gondolom a bimbó szóból).

Quirinus Quirrell -ből (sQuirrel - mókus) Quirinus Mógus lett (mókus - mógus).

2014. dec. 23. 21:34
 19/19 anonim ***** válasza:

Expelliarmus-Capitulatus

Stupefy-Stupor

Obliviate-Exmemoriam

Engorgio -Baziteo

Accio -Invito

Impervius-Leperex

Quetius -Silentium

Riddikulus-Commikulus

Portkey-Zsupszkulcs

2015. febr. 8. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!