Olvastátok már a Perfect Chemistry-t?
Sokan mondják modern Rómeó és Júliának, de szerintem sokkal jobban hasonlít a Grease című musicalre :)
16 éves kortól ajánlott.
Itt vannak a könyv értékelései és az erről szólü blogbejegyzések linkjei (alul): [link]
Én olvastam.Nagyon jó könyv.Szerintem nem korhoz kötött,bárki elolvashatja aki tud olvasni.Könnyű könyv,de remek.A szex nagy téma benne.Alex a főszereplő,meg Britanny,akik összejönnek.A város egy-egy oldalán laknak,ahol nagy ellentétek uralkodnak az emberek között.Vannak a fehér bőrűek,illetve a spanyol barnás bőrű lakók.Persze utálják egymást,de egy suliba jár mindenki.Van egy bandájuk a spanyoloknak-Latin Vér.Ez egy kemény fiú banda,életveszélyes.A főszereplők szerelme tiltott.Kémiaórán ismerik meg jobban egymást.Ebből jön a cím.Alex fogadást köt a haverjaival-amikor még nem ismeri a lányt eléggé-hogy lefekteti a motorja fejében,a haverja meg egy drága fegyverben fogad hogy nem szerzi meg a bugyiját.Alex ahogy megismeri a beképzeltnek tűnő lányt,és Brit is jobban megismeri Alexet,megszeretik egymást.Kiderül hogy egyikük sem olyan amilyennek más emberek előtt mutatják magukat.Alex nem egy hülye erőszakos Latin Vér tag,akinek Brit gondolta,Brit pedig nem egy ribanc,akinek hiszik.Alex persze nyeri a fogadást-Brit önmagától adja oda a szüzességét a fiúnak,mert szereti.Nagyon részletesen írja le az író a szeretkezésüket is,akárcsak a fiúk beszélgetését egymás között-és sok szót kimondanak,amiket más könyvekben nem szoktak leírni,de a mindennapokban mindenki használja ezeket.A fogadás ki is derül.Közben ott van a könyv központi problémája,Alex veszélyes banda tagja,és ha nem teszi azt amit kérnek tőle-drog és egyebek szállítása,emberek verése pénz behajtás miatt-bármikor megöletheti a főnök a többi taggal.Alex nem lehet Brittel,mert veszélybe sodorja ezzel az életét,így se veled,se nélküled viszony alakul ki köztük.Alex kiszállna a bandából Brit unszolására,de őt kiválasztották oda,nem léphet csak úgy ki.Az életével fizetne érte.A főnök nem kegyelmez senkinek aki ki akar lépni.Halálosan agyonveri az ilyeneket.Alex sok-sok gondolkodás után dönt:kilép,bármijébe is kerül.A lányért megéri-ha túléli.pedig eddig annyi ember közül csak egy élte túl,ő is maradandó sérülésekkel.Alexet súlyosan megverik-ráadásul a főnök utasítására a barátainak is meg kell vernie.Ütik,vágják,rúgják-mindezt úgy hogy egy zsákot húztak a fejére hogy ne lásson.Aztán végül túléli,a barátai a főnök ellen fellázadnak.Alex kórházba kerül,de él.Minden rendeződik.
Csak ajánlani tudom.Ezzel nem választhatsz rossz könyvet.Sok spanyol szó és kifejezés van a könyvben.Én ebből sokat tanultam.A fordítás a könyv hátuljában van.Olvasd el,hidd el,tetszeni fog! 17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!