Harry Potter miért félvér? Anyja boszorkány, apja varázsló.
Aranyvérű = minden felmenője varázsló és boszorkány, a családfán nem fordul elő mugli
Félvér = a felmenői között találhatóak muglik (általában azok az erősen félvérek akiknek egyik szülője mugli vagy mugliszületésű varázsló/boszorkány)
Mugliszületésű = a felmenői között csak muglik találhatóak ő mégis rendelkezik varázserővel. a mugliszületésű boszorkányok és varázslók gyerekei félvérek lesznek (a sárvérűt szitokszóként használják)
remélem nem írtam hülyeséget de már régebben olvastam és nem emlékszem teljesen de lényegében az amit már előttem is leírtak páran :D
utolsó: azt csak azértondta, hogy harry ne bántsa, hogy felvágjon, az utolsó előtti írta helyesen.
hzzátenném a kviblit: anyja és/vagy apja varázsló/boszorkány, de ő maga nem rendelkezik mágikus tulajdonsággal tulajdonképp a sárvérű ellentéte. ;)
Na szóval.
Igen, Harry félvér, mert csak az lehet aranyvérű boszi/varázsló, akinek MINDEN FELMENŐJE ARANYVÉRŰ. Hiába boszorkány az anyja, de ő SÁRVÉRŰ volt. Apja meg persze aranyvérű.
Mivel Ginny származását tekintve ARANYVÉRŰ, gyermekeik NEGYEDVÉRŰEK. Azt nemtudom, hogy hány generáció után nevezhető ismét aranyvérűnek, ha a negyedvérű gyerekeik aranyvérűekkel házasodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!