Milyen könyveket tudtok ajánlani egy 13éves lánynak?
Bőhm Ramóna, elolvastad te egyáltalán a kérdést? Nem a szokások tinikönyveket kérte.
Bocs az offért, a Gépnarancsos voltam.
Robert Merle - Malevil
A Földön pusztító tűz gomolyog végig, egy francia túlélőcsoport küzdelmeiről szól.
Darren Shan könyvek
Nem olyan túlérzelmes könyvek,de a különleges befejezések és az izgalom garantált:) A vámpírkönyveket ajánlom,ugyanis itt az elbeszélő maga az író,Darren Shan.A műfaj ugyanis ál önéletrajz.A vége pont olyan amit szeretnél,agyalhatsz rajta éjjel nappal.12 kötetes,de nem végtelen hosszú könyvek.
A démonvilág durvább,itt már tényleg vér folyik,úgyhogy ha nem bírod az ilyesmit akkor ne is kezdd el.Viszont a szemszögek itt is érdekesek.A köteteket különböző személyek narrálják,úgyhogy bepillantást nyerünk 3 személy életébe,gondolataiba,érzelmeibe.
Egyébként engem is olyasmi témák érdekelnek mint téged:)
Stéphanie - Savanyú uborka csokoládéval (egy francia 13 éves lány feljegyzései, nagyon érdekesen látja a világot és azért ez a címe, mert szerinte az ő élete is néha csokoládé és néha savanyú uborka, nekem tetszett)
Aprilynne Pike - Wings és Spells (elgondolgodtató, érdekes, félig-meddig egy másik világban játszódik és kicsit romantikus)
Gregory Hughes - A holdat az égről (érdekes, két testvér története)
F.H.Burnett - A padlásszoba kis hercegnője (a címével ellentétben elgondolgodtató és kedves)
És ha szereted a mágiát akkor: Elisabetta Gnone - Fairy Oak (különös hangulata van, fordulatos, néha humoros)
Rick Riordan:Percy Jackson és az Olimposziak
ez nekem nagyon tetszett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!