Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Van olyan, akinek a Szent...

Van olyan, akinek a Szent Johanna Gimi pozitívan hatott az olvasási szokásaira?

Figyelt kérdés

És itt elsősorban nem arra gondolok, hogy persze, azóta már mind a 6 kötet ott csücsül a polcodon, mert azt rögtön gondoltam:)

Hanem arra, hogy volt-e olyan könyv, amiről eddig esetleg nem is hallottál, vagy nem volt kedved elolvasni, aztán később azért olvastad el mégis, mert a SzJG-ben Reni ódákat zengett a műről? Például Zabhegyező, Jane Eyre, Bridget Jones vagy akár a komolyabb irodalom is?

2012. ápr. 29. 21:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem mert ugye ő középiskolás/gimis én meg még csak általánosba járok úgyhogy úgy gondoltam hogy ráérek.:D
2012. ápr. 29. 22:28
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én a Zabhegyezőt olvastam és tetszett is.
2012. ápr. 30. 09:07
 3/13 A kérdező kommentje:
Örülök:) Az tényleg jó könyv.
2012. ápr. 30. 12:38
 4/13 Vida ***** válasza:
100%
hát én még csak 7.es vagyok de olvastam jane eyret (nagyon tetszett!!) meg twist olivert. most nem jut eszembe több amit Reni dicsérete miatt olvastam volna (pedig biztos volt olyan még :)
2012. ápr. 30. 19:09
 5/13 anonim ***** válasza:
Én az Állatfarmot olvastam el, elgondolkodtató volt. :)
2012. ápr. 30. 19:58
 6/13 A kérdező kommentje:

De ez amúgy tök jó:)) Le a kalappal Leiner Laura előtt, hogy a magasabb szintű irodalmat szép óvatosan sikerült belecsempésznie egy bestseller sorozatba, ami ráadásul elsősorban tizenéveseknek szól:) Ügyes lány.

Az állatfarm egyébként speciel az egyik kedvencem, valóban nagyon elgondolkodtató. A Jane Eyre a másik:)) A Twist Olivért azt hiszem 13 évesen olvastam és imádtam.

Egyébként viccces, hogy csomó ideig ódzkodtam a Szent Johanna Gimitől, merthogy ez is biztos ilyen átlagos, idiót tiniregény csitriknek. Aztán egyszer moly.hu-n olvastam belőle idézeteket, és megtetszett. Azóta (úgy 2 hónap alatt) kiolvastam 1-5-ig mindet:)

Utálom, amikor előre ítélkezem. És még én szidok ugyanezért másokat:) Lassan nem ártana elhagynom ezt a hülye tulajdonságomat:)

Na, kidumáltam magamxD Köszi, hogy írtatok:)

2012. ápr. 30. 22:00
 7/13 anonim ***** válasza:
Én elgondolkoztam, kérdeztem szüleimtől, hogy ezeket a regényeket milyennek ismerik, de azt mondják, még nem nekem valók... De ha azt mondanál, hogy szerintük nekem is jó, akkor 1. dolgom lenne másnap, hogy rohanjak a könyvtárba. :)
2012. máj. 1. 14:00
 8/13 anonim ***** válasza:
Olvastam ezt a kérdést, és a mellettem lévő polcra néztam. Csomó olyan könyv, aminek a címét megismerhettem a szent johanna gimiből! Asszem tudom, mit fogok olvasni a szent johanna gimi 7 megjelenése előtt. :D
2012. máj. 1. 14:07
 9/13 A kérdező kommentje:

:D helyes:)

Egyébként ezért van olyan, amit talán a fiatalabbak is élvezhetnek:)

Orwell Állatfarmját például 8.-os töri tudással meg lehet érteni. De ha kicsit magasabb intuíciós képességgel vagy megáldva, akkor is megértheted.

Esetleg ha valakit érdekel, itt bele lehet olvasni:)

[link]

A Jane Eyre pedig egy nagyon szép romentikus regény, amit Jane Austen könyveivel (például Büszkeség és Balítélet) együtt 13 éves kortól már simán lehet olvasni és szeretni. A Kisasszonyokat szintén:)

Még az alábbiakat ajánlanám:

Anne otthonra talál, Váratlan utazás, Csillagpor.

Ha esetleg valakit érdekel:)

2012. máj. 1. 18:22
 10/13 anonim ***** válasza:
én elolvastam az Állatfarmot, ez tettszett. Meg az 1984-et, az nem annyira (lehet még fiatal vagyok hozzá).
2012. jún. 2. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!