Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 16 évesen lehet valaki író?...

16 évesen lehet valaki író? Magyarázatok alul láthatók!

Figyelt kérdés

Fogadásból írtam egy regényt... Nem másoltam sehonnan, csak azt írtam ami az eszembe jutott. Eddig még csak a családból pár ember és az a személy akivel fogadtam az olvasta el, de nem hiszik, hogy én képes voltam ezt megírni...El vannak kápráztatva attól, amit olvastak!

Lehet, hogy csak az beszél belőlük, hogy ne bántsanak meg, mert sok munkám van benne! De ha bepróbálkoznék egy könyvkiadónál, akik most pályázatot hírdettek új tehetségek felkarolására, engem beválogatnának? Számít a kor, vagy csak a könyv tartalmát nézik?

2009. jún. 20. 17:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem számít a kor, ha nem látszik meg a megfogalmazáson, hogy esetleg gyerekes, vagy primitív. Sőt előny is lehet, de azt téveszd szem elől, hogy a rokonok nem mernek kritikát megfogalmazni, próbáld ki mással, akinek pl. meg se mondod, hogy te írtad. Amúgy meg megkérhetsz felnőttet is, hogy a maga nevébe adja le. Az biztos, hogy ha a független ismerősnél is át megy a rostán, akkor bátran leadhatod, így is adnak ki olyan könyveket, amiket bűn elolvasni, hiába felnőtt írta.
2009. jún. 20. 17:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem számít a kor.:) Engem már régóta nyaggat anyum, hogy írjak egy olyan könyvet, amit ki lehet adni, mert mindig tök jókat írogatok, meg minden, de nem olyat, amit ki lehet adni.:D Szóval biztos, hogy ki lehetne adni a regényedet.:) Nem hiszem, hogy az fogja érdekelni őket hány éves vagy, ha éppen olyan jó a könyved.:)

Amúgy sztem biztos felkapnának, hogy ilyen fiatalon ilyen jó vagy... úgyhogy lehethogy még előny is. Hisz új tehetségek nem lehetnek 80-90 éves banyák, akik már alig látnak, nem?!

2009. jún. 20. 21:20
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! :)
2009. jún. 20. 22:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A probléma nem abból adódik, hogy ki hány évesen írja a könyvet. Az igazi gond általában ott kezdődik, amikor napokat, heteket, sőt, hónapokat kell majd házalni egy könyvkiadónál, hogy bármit is csináljanak azzal a könyvvel. És akkor még nem is beszéltünk a piszkos anyagiakról...

Amúgy ha úgy érzed, jót írtál, vagy más is pozitív kritikával van rólad, akkor add ki, jelentesd meg bátran. Egyet értek az egyik hozzászólóval: néhány olyan bűnrossz könyv van, hogy nem probléma az sem, ha ez nem olyanra sikerül, mint amilyenre szeretnéd, vagy a korod zavar. Ez ne tántorítson el téged. ;)

Vagy ha mégis problémád adódna, keress hasonló érdeklődésűeket, hasonló korosztályt, aki ezzel foglalkozik. Rengeteg ilyen honlap van, de már elég sok fiatal próbálkozik az írással (hozzáteszem, ők kevesebb sikerrel): szerintem 1-2 barátod, haverod, ismerősöd biztos van, aki próbálkozott már ilyesmivel, csak nem tudsz róla, nem mondja el. Nekem is vannak ilyen ismerőseim, barátaim, és énmagam is foglalkozom ilyesmivel, persze csak hobbiszinten (egyelőre?)

És akkor most, végére a személyes véleményem: ha már eljutottál odáig, hogy kiadasd, akkor a könyvkiadó háza tájékán nézz szét. Nézd meg, hogy milyen témájú könyvek fogynak, vagy milyeneket szeretnek (pl. Alexandria elég vegyesfelvágott, oda nyugodtan mehet bármi), és lehet érdeklődni. Hajrá, egy kalappal. ;)

2009. jún. 21. 00:58
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Christopher Paolini is 17 évesen írta az Eragon-t, mondjuk szerintem nem jó, de elég nagy sikert ért el vele.
2009. jún. 21. 08:42
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi szépen!!!!! :)
2009. jún. 21. 17:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Igaz még nem írtam ide, de egyetértek az előzőkkel. Én is írogatok/próbálkozok :D Sok sikert, és várom a fejleményeket! :)
2009. jún. 21. 23:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szetm is próbálkozz vele és szólj ha ki lett adva!! VAgy elküldheted nekem, és mondok róla véleményt (:
2009. jún. 22. 17:26
 9/11 A kérdező kommentje:

Hát...Beszéltem erről anyámmal, teljesen elvolt ragadtatva, de amikor apámnak szóba hoztuk teljesen kiakadt...Nem akarja, hogy beégessem magam, ha nem fogadnák el. De számomra nem ciki, szóval magára gondolhatott, v nem tom..

Ezért anyám azt mondta, hogy írjak még 1 történetet és ha ez jobb lesz, akkor azt jövőre beadhatom... De ez annyira rosz, már tökre beleéltem magam, erre meg nem engedik csak jövőre!

És most nincs is ihletem, amivel elkezdhetnék 1 új történetet és sok idő amíg kialakul az egész sztori.. Szóval elbuktam az esélyeimet.... (Y)

2009. jún. 23. 16:48
 10/11 anonim válasza:

Ne keseredj el, mikor van ihleted írd le. :)

Amúgy nem lenne-e kedved a regényed felrakni ide? Szeretném elolvasni! :D

2010. ápr. 12. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!