Egy nagyon régi húsvéti nyuszis könyvet keresek, talán emlékszel rá?
Voltam vagy 5 éves, amikor nagynénémmel minden áldott alkalommal elolvastattam, amikor náluk aludtam:)
Szóval ha jól emlékszem, egy kétbalkezes nyúlról szól a sztori. Többen laktak egy házban (odúban?), és nem emlékszem, hogy csak nyulak, vagy egy-két más állat is: De aszt hiszem, csak nyulak. Na mindegy. Szóval húsvét előtt jártak, és nagyban festették a tojásokat, amikor is ez a szerencsétlen nyuszi A) összetörte a tojásokat B) kiöntötte a festéket, mindenesetre katasztrófát okozott. És elküldték őt (ha jól emlékszem) színeket keresni. El is indult, ment össze-vissza, kereste a színeket, de sehol nem találta őket. Amikor végképp elkeseredett ez zuhé után, a nap leszólt neki, hogy majd ő ad színeket a nyuszinak. És csinált egy szivárványt, és a nyuszi megtöltötte a vödreit a szivárvány színeivel. Aztán nagy boldogan hazament, megfestették a tojásokat, szétosztották őket, és itt a vége fuss el véle. Azt hiszem, valami ilyesmi volt a sztori. Húú, ha megtalálnám...:) Nagyon örülnék. Ha jól emlékszem (végképp nem biztos), egy Bakos nevezetű emberke illusztrálta. Talán Bakos Erika? Azért maradt meg a név, mert az unokatesómat is így hívják:) Találtam is egy Bakos Erika nevű rajzolót, csakhogy az ő repertoárjában nem szerepel a könyv. De ha itt nem jutok semmire, lehet, írok neki. Köszi:)
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!