Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek A kőszívű ember...

Szerintetek A kőszívű ember fiaiban Leonin a végén szándékosan menti meg Ödönt?

Figyelt kérdés
És úgy általában mit gondoltok Leoninről?
2012. márc. 30. 15:46
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt olvasd el, mert azt hiszem, te is belekavarodtál egy kicsit a nevekbe. :))) (Leonin Ödön oroszországi barátja volt, és nem az öccse, Jenő, aki végülis helyette halt meg)

Ha valóban Jenőre vagy kiváncsi, szerintem ő egy álmodozó, idealista, csak a festészetnek, a szépségnek, a művészetnek élt. Ezért szerintem volt is lelkiismeret-furdalása, mert míg testvérei politikusként, katonaként kivették részüket a szabadságharcból, ő "csak" otthon volt a családdal. Nem igazán érezte e tekintetben hasznosnak magát.

Amikor megjött az Ítélőszék idézője a tárgyalásra, egyrészt úgy érezte, most ő is tehet valamit, ha mást nem, hogy megmenti testvérét, Ödönt a kivégzéstől.

Másrészt azért sem tehetett mást, mert halálosan szerelmes volt Ödön feleségébe, Arankába, és Ödön hazatértét várták, tehát tudta, hogy tovább már nem "csodálhatja" az imádott nőtt. Neki mennie kell!

Ezek után szerintem ő lett a 3 fiú közül a legnagyobb hős.

2012. márc. 30. 16:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Én Ramiroff Leininra gondolok, hogy amikor elfogja később kiderül hogy eztel menti meg a kivégzéstől. Valamint hogy segített-e a szökésben. De azért köszönöm a válaszodat. :)
2012. márc. 30. 16:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Bocsi!

Akkor az én válaszom: passz!

Jöhet a következő!

2012. márc. 30. 16:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Ezen én is gondolkoztam már elég sokat.

Szerintem szándékosan mentette meg, mert hogyha még pár évvel ezelőtt legjobb barátok voltak, sőt Leonin beugrott Ödönért a jeges vízbe, nem kívánná a halálát.

Viszont ha reálisan nézzük, akkor inkább véletlenül történhetett.

2012. márc. 30. 18:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem véletlen! Mert ha tovább engedi, Rideghváry elkapja és megöleti (következő állomás az lett volna!) , így viszont odaállított egy őrt akit mindketten ismernek és megbíznak benne, a lovat ő állította oda, hogy Ödön lelépjen, és egyikük se kerüljön nagyobb bajba.
2012. márc. 31. 21:35
 6/8 anonim ***** válasza:
1. válaszoló : nem volt szerelmes Arankába bocsesz! ő Plankenhorst Alphonsineba volt szerelmes!
2012. márc. 31. 21:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Első válaszoló!

Hogy te micsoda se-füle se-farka következtetéseket vontál le!

Nem volt szerelmes Arankába, gondolj arra a részre, amikor megpróbálja lefesteni.

Csak óvta, vigyázott rá, meséket talált ki, hogy ne tudja meg, szeretett férje és családtagjai milyen veszélyeknek is vannak kitéve.

2013. máj. 12. 10:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem Leonin menti meg...
2014. jan. 29. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!