13, mindjárt 14 éves lánynak milyen könyvet tudnátok ajánlani? A Szent Johanna Gimit már olvastam.
Szia! :)
Itt van mellettem egy csomó könyv, mindjárt leírom őket!
Mivel most ráérek, mindegyikről mondok véleményt. A legtöbbjének van egy csomó része, de azokat nem írom le, csak összességében nézem! :)
Bad Girl:
Tele van rib*ancokkal és bunkókkal, nagyon utálom. :) Tiszta zűrzavar, csupa elkényeztetett, problémás "kölyök" életéről szól.
Hot Girl:
Szinte ugyan az...
A Klikk:
Elkényeztetett, 13 éves kis csitrikről szól, ez sem valami fényes. :) Megvan mind a 4, de csak az elsőt olvastam. Alig volt benne szerelem, inkább a "barátokról" szól.
-Jacqueline Wilson könyvei (Szerelmes lányok, Lányok késében):
Valahogy túl gyerekes, engem nem fogott meg igazán :) A "Lányok késében" tetszett a talán leginkább, az egy sima kis szerelmes sztori, borzalmas illusztrációkkal.
-Szent Johanna Gimi:
Mondjuk látom, azt szereted, de azért elmondom, hogy én még az elsőt sem olvastam végig... :) Arnoldot kedvelem, Cortezt nem, tudom, hogy mi fog történni, szóval szerintem ez elég kifogás ahhoz, hogy ne olvassam.
-A macskám, a családom és a fiúk...
Van több része is, de a film után nagy csalódás volt. Egyszer olvasható, de ha jól emlékszem a befejezés nem valami fényes...
-Magenta Orange + Magenta a bombázó
Azt hiszem pont egy 13 éves lányról szól. Szerintem kellemes volt, bár nem nagy szám.
-Hogyan legyünk népszerűek?:
Bevallom, csak belenéztem, de még nem olvastam el... :)
Szerintem itt sem a fő téma a szerelem, de biztosan bőven van benne, hisz Meg Cabot könyv. :) Szerintem nem lehet rossz.
-Tinibálvány:
Semmi extra, kicsit sablonos, de élvezhető! ;)
-Egy Igazi amerikai lány:
Hát ezt is csak megvettem, aztán itt porosodik. Csak nyáron szoktam ilyen könyveket olvasni, amikor unatkozok és erre még nem jutott sor. :) Elég szimpatikus, szerintem nekem tetszene, nem tudom, a te ízlésedet nem ismerem annyira...
-Bianka Minte-König könyvei:
Nekem csak a "Kalandos flörtök & szerelmi álmok" című könyv van meg, de tetszik! :) Aranyos volt. Ránézésre kicsit talán gyerekes, de amúgy nem igazán.
-Girl 15, Girl 16
Ezt ajánlom! Az elsőben ugye 15, a másodikban pedig 16 éves a főszereplő lány. Szerintem egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes volt, egyszerű, romantikus, vidám kis szösszenet, de nagyon bejött! :) És ami a legjobb, hogy újjonnan meg tudod rendelni 500 Ft-ért darabját! (Én így vettem ezt a kettőt, a Bad Girl 7 részét, a 2 Hot Girl-t, a 4 Klikket és ez összesen 7500 Ft volt, 15 könyvvért. Meg persze valami kis postaköltség)
-A neveletlen hercegnő naplója
Én nem szeretem a hercegnős dolgokat, szóval eleinte nem akartam hozzálátni... :) De végül kellemeset csalódtam. Nekem csak az első 3 kötet van meg, de ez így pont jó! A szerelmi szál itt normálisan befejeződik, ezután már csak pár bonyodalom lesz... Szóval én így ajánlom, de persze nekiláthatsz a többinek is. Én biztosan nem fogom, mert csak elrontaná ezt az "szeretetet" amit a könyv iránt érzek...
Nos, nekem ennyi könyvem van (na jó van még pár ilyen stílusú, de azok olyan semmilyenek...)
Ha érdekel valamelyik részletesebben, írj nyugodtan egy privátot! :)
Nem vagyok benne biztos, hogy valamelyik is tetszeni fog, de egy próbát megér, nem?
13/L
meg cabot:Airhead
nekem nagyon tetszett,meg van mind a 3 része,és már többször is olvastam.
F.H.Burnett: a titkos kert
nagyon szép történet,az eleje kicsit unalmas.:D
Tornai Helga:Szerelem made in Italy
az egyik kedvenc pöttyös könyvem:)
Sarah Mlynowski:Melltartó és seprűnyél;Vágyak és varangyok;Hálózsák és hókuszpókusz;Buli és bájital
nem annyira szeretem a varázslós könyveket,de ez nagyon tetszett.humoros,szerelmes.:D
Jacqueline Wilson(nemtudom hogy kell írni) Szólits Sütinek
ez is nagyon tetszett xd
Lois Lowri:Nyáron történt
szívszaggató történet.Sokat sírtam rajta,mert nagyon át lehet érezni Meg érzéseit
a vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei az egyik kedvenc könyvem,pedig 12és háromnegyed éves vagyok,és én tökéletesen megértettem...
F.H.Burnettől a Titkos kert tényleg tök jó
Meg Cabot-Hívószám 1-800 sorozat -én nagyon szeretem
Vörös Pöttyös könyvek
Személyes kedvenceim:
Becca Fitzpatrick - Csitt, Csitt (2. kötet: Crescendo)
Lauren Kate - Fallen
Bree Despain - Fekete bárány (2. kötet: Fehér farkas)
Ezeket imádom :D
Meg Cabot-Airhead
Aprylinne Pike- Wings (ennek azthiszem van még egy része de sajnos azt még nem olvastam :/)
Delphine De Vigan- No és én
Tornai Helgha-Szerelem made in Italy
JACQUELINE WILSON-A másik lány
Szerintem elolvashatnád Meg Cabot: Misztikus szerelem című könyvét is. :))
És esetleg Thomas Brezina: Ördögi angyalok c. könyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!