Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen gyorsan olvastok el pl...

Milyen gyorsan olvastok el pl 100 oldalt? Vagy 10-et.

Figyelt kérdés
2012. márc. 7. 19:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól függ mekkora a lap, mekkor a betű, mit és milyen szöveget tartalmaz, van-e kép.

Egy A1-es száraz szakszöveg nyilván tovább tart, mint egy A5-ös, lap felét betöltő képpel, nagy betűkkel írt 5 tőmondat.

Sosem mértem egyébként, de úgy vettem észre, hogy picit lassabban olvasok, mint az átlag. Tehát amíg a legtöbben a 11. oldalt olvasták el, én még csak akkor kezdem a 11.-et. De vannak, akik lassabban olvasnak nálam a környezetemben. Lehet ezt fejleszteni, de én nem szeretném, elvagyok vele.

2012. márc. 7. 19:20
 2/9 anonim válasza:
Az legfőképpen attól függ milyen gyorsan olvasol. ha sokat olvasol azzal fejlesztheted olvasóképességedet mind gyorsaságban mind mennyiségben.
2012. márc. 7. 20:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Betű és lapmérettől függ. Én átlagban 40 oldalt szoktam számolni 1 órára.
2012. márc. 8. 06:41
 4/9 anonim ***** válasza:
A 40 oldal/óra rám is jellemző, de lapfüggő!
2012. márc. 8. 13:49
 5/9 anonim ***** válasza:

attól is függ, hogy mit olvasok.

Fábián Janka Emma szerelme c. könyvét pár óra alatt elolvastam (amúgy nem ajánlom senkinek).

Most Stephen Hawking Az idp rövid története című könyvét olvasom, na annál még az is előfordul, hogy fél óra alatt rágom át magam 10 oldalon:)

2012. márc. 8. 22:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Én viszonylag gyorsan olvasok, mellesleg elég sokat is. 1 óra alatt kb 80 oldalt haladok, ha viszonylag könnyen emészthető a könyv. Egy tudományos szövegnél, ahol sokkal inkább igénybe kell vennem az agyam, hogy megértsem, elképzeljem a dolgokat, kb 50 oldal/óra a sebességem (ez utóbbi "mért" idő, mert könyvtárban olvastam és zárás előtt egy órával érkeztem :) )
2012. márc. 9. 11:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
ez elég változó am, mert pl egy Gyűrűk Urát nem lehet olyan sebességgel olvasni, mint egy Szent Johanna Gimit.
2012. márc. 11. 10:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Attól függ. Büszkeség és balítéletnél 10 oldal 15 perc 100 oldal pedig másfél óra.

Egy ifjúsági regénynél 10 oldal 5 perc 100 olad pedig kb 45 perc.

2012. márc. 15. 17:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Egy Harry Potterhez hasonló könnyűségű és nyelvezetű szövegnél az olvasósebességem 80 oldal/óra. A Gyűrűk Uránál vagy Dosztojevszkinél ez már kevesebb, ott 50 oldal/óra.

Ezek persze magyar nyelven vannak. Angol nyelven még nem teszteltem magam, ott azért jóval lassabban haladok, 30-40 oldal/óra.

Ezek A5-ös oldalak, 11-12-es betűmérettel.

2012. máj. 8. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!