Milyen gyorsan olvastok? (oldal/perc, másodperc)
mikor kötelező olvasmányt olvastam akkor
1óra alatt 10 oldalt
ha olyat ami érdekelt akkor 1 óra alatt 30körülxd
de direkt lassan olvasom próbálok minden mozzanatot, a legkisebb lényegeket is magamelé képzelni:D
én nem tudom, nem mértem még, de kötelezőnél lassabban...
amikor meg akaro tudni mi van, kihagyok részeket, aztán visszalapozok később.
amikor nem akarom h vége legyen, direkt lassan, aprólékosan olvasok.
amikor olyan szomorú, akkor lassan olvasom, mert közben sírok és sejtem h mi lesz és ne makarom emgutdni (pl a VD7 olvasása közben :D)
Egy gyakorlott olvasónak folyamatosan mozog a szeme. Egy nem gyakorlottnak meg nem annyira. Pl nézd meg 1 ismerősöd szemét olvasás közben.
Könyvméret függő, és hogy mennyi szöveg van a lapokon, a margó milyen széles.
Volt, hogy 1 könyvben 2 perc kellett egy oldalpárhoz, úgy, hogy közben a lényeget meg is jegyezzem. De van, hogy sehogy se akarok haladni egy másik könyvvel, pedig azzal még sietnék is.
Az, hogy itt most lemérjem neked időre, nem vezetne jóra: - nyilván sietnék, így az értő olvasásból csak gyorsolvasás lenne, márpedig 1 jó könyvet így végigfutni szerintem badarság
- az időmet magadhoz viszonyítanád, pedig a te olvasási gyakorlottságodtól függ a sebességed.
Ha általános választ vársz, kifejezetten percre, mp-re lebontva, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam.
:):) Ugye nincs harag?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!