Szeretitek a jelen időben írt könyveket?
(Előző vagyok.)
Neked amúgy tetszenek az ilyen könyvek?Miket olvastál eddig?
Eszembe jutott, hogy vannak még a több személy szempontjából írt könyvek (pl. minden fejezetben más ember), és amikor ide-oda csaponganak az időben. Az utóbbiról nekem a Cormyr regény ugrott be. Elkezdtem olvasni, de nem jutottam sokáig. XD
(21: 40 a jelen idő azt jelenti, hogy az egész történet úgy van leírva, mintha éppen most történne. Nem napjainkban, hanem éppen most. Tehát nem "ma elmentem Kingával vásárolgatni", hanem "Kingával az áruházban vásárolgatunk.")
Nekem sokáig zavaró volt a jelen idő a könyvekben, sokkal kevésbé volt élvezhető tőle egy-egy könyv (persze sokan mondják, hogy ettől izgalmasabb, feszültebb lesz a hangulata, de általában többet ront, mint használ). Aztán elolvastam Delphine de Vigan No és én-jét, ami jelen időben van, de nekem először fel sem tűnt. :) Itt tapasztaltam meg először, hogy milyen, ha egy könyvnek javára válik a jelen idő használata. A másik ilyen könyv Beate Teresa Hanikától volt a Soha Senkinek, utána pedig Laurie Halse Andersontól a Hadd mondjam el. Ezeket nagyon ajánlom. :)
/23:07-es vagyok/
Én még néztem Paola Zannonertől a Célvonalt is, bár abban az a furcsa, hogy a jelen időn kívül ráadásul E/2-ben van. Nem az egész, mert ha jól emlékszem, az eleje nem, de a barátnőm felhívta rá a figyelmemet, hogy a közepe felé már igen érdekes. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!