Ajánlanátok nekem nagyon jó könyveket?
Ez nagyon szubjektív kérdés, de szerintem hasonlít az ízlésünk, ezért merek válaszolni.
A gyertyák csonkig égnek
A kassai polgárok
Veronika meg akar halni
Ábel a rengetegben
Zabhegyező
Mikszáth
Tömörkény novellák
Hemingway
Wass Albert könyvek
Hova mennek a kacsák? (ez nagyon aranyos, én is 18 évesen olvastam)
Veszett lelkek városa
1984
stb.
Ha humoros,akkor Molnár Éva (Fable) könyvei! Pl. Pepita macska.:)
20/L
Paulo Coelho könyveit szeretem, pl:
Az alkimista
Veronika meg akar halni
Tizenegy perc
Most olvastam Kovács András Péter könyvét, az nagyon vicces :)
Kedves első válaszadó, nagyon hasonló az ízlésünk.:) Még megtoldanám két nagy kedvenccel:
Maurice Druon: Az elátkozott királyok
Passuth: Nápolyi Johanna, Aranyködben fáznak az istenek, Madrigál, Sasnak körme között...
mindkettő (író regényei) történelmi témájúak. Druont 18 évesen olvastam először és egyszerűen imádom. Passuth kicsit nehezebb, de azt sem lehet letenni. Eddig a Nápolyi Johanna tetszett nekem a legjobban, de még nem olvastam mindet...
Ja, és Rushdie (ő mágikus realista, ami nem fantasy, csak allegóriákba burkolja a valós alapot). Meg Karel Schultztól a Kőbe zárt fájdalom. Ez Michalangelo életéről szól, csak sajnos befejezetlen. Na jó. Inkább megyek. Most egész nap fájni fog a szívem, h nem olvashatok.:S
Ja, és a Pillangót olvastad már Henri Charriére-től?
Hello!
Ha történelmi/szépirodalmi, akkor az Elátkozott királyok, Katedrális, Sógun, Quo Wadis semmiképp se maradjon ki sztem.
Humoros: Tóték, Három testőr afrikában, Svejk
Egyéb: Tíz kicsi néger, Zabhegyező, Yakuzák, Mesterségem a halál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!