Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mondanátok véleményt a könyvem...

NagyD1990 kérdése:

Mondanátok véleményt a könyvem prológusáról? Még csak most írom, de kíváncsi vagyok az emberek véleményére. Mindenesetre a prológus kész, már "csak" az egész könyvet kell megírni.

Figyelt kérdés

Több ezer évvel a halandó fajok megjelenése előtt létrejött az élő bolygó, Either. Ennek magjában egyfajta energia áramlott, amit egyfajta fonalakon keresztül közvetített a felszínén elterülő élővilágnak, többek között a növényeknek. Ez az erő volt, mely éltette a bolygó lakóit, beleértve az állatokat és az embereket, de köztük és a mag között egyfajta kötetlen kapcsolat alakult ki. Mindegyik személy testében megtalálható az energiafonal, azonban a halandóknál ez a gyűlölet és a többi negatív érzelem miatt képes volt beszennyeződni. Ennek okán nem tudott visszajutni a magba, így az Either megalkotta az öt titánt, kiknek rendeltetése az energiák megtisztítása lett.

Ahogy az intelligens fajok fejlődésnek indultak, a személyiségük és tudásuk jelentősen megváltozott, immár kialakult egy érzés ami hatalom utáni sóvárgásban nyilvánult meg. Hogy eleget tegyenek vágyaiknak, az emberek egy hosszú, borzalmas háborúba kezdtek, mely milliós áldozatokkal járt. Így hirtelen hatalmas mennyiségű szennyezett energiafonál keletkezett, amit már a titánok sem voltak képesek megtisztítani. Egyikük mégis tett rá egy próbát, és magába szívta az összes energiát. A bennük rejlő gyűlölet megfertőzte az Ötödik lelkét, s így az véget nem érő pusztításba kezdett. A titánok elfogadták sorsukat miszerint csak saját életük árán tudják legyőzni testvérüket. Így mielőtt meghaltak, erejük egy töredékét szétosztották az arra érdemes emberek között, akik saját belátásuk szerint használták fel azt.

Így jöttek létre az energiahasználók, akik a titánok akarata szerint a bolygó védelmére rendeltettek. Azonban ahogy múlt az idő, ez a képesség utódról-utódra szállt, s azok között számtalan olyan ember akadt, aki hatalmát nem a közjó érdekeire használta, hanem olyan tervek megvalósítására, ami rövid úton véget vethet az egész emberiségnek…

2012. jan. 15. 18:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nekem szembetűnt, hogy az első 3mondatban szóismétlés van. Sokszor használod az egyfajta szót és ez idegesítő...
2012. jan. 18. 18:18
 12/17 anonim ***** válasza:
Nekem viszont nagyon tetszik a könyved, és el is olvasnám, ha lenne rá lehetőségem. :) Remélem, hogy a negatív kritikák miatt, azért nem hagyod abba a könyved. Mert magamból kiindulva, én olyan vagyok, hogy néhány negatív visszajelzés elveszi a kedvem mindentől. Éppen ezért, amíg készülőben van a könyvem, addig nem teszek közzé belőle semmit, csak majd ha teljesen készen lesz. :) Szóval, csak így tovább! Remélem egyszer majd elolvashatom ezt a történetet. :D
2012. febr. 23. 21:17
 13/17 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm. :) igen írom jelenleg is. nem akadok fenn azon, hogy a leírásom, vagy a történetem eltér más emberek fenntartásaitól. szóval a baráti körben is lassan bemutatom az első fejezetet, úgyhogy folyik aktívan az írás :)
2012. febr. 23. 22:19
 14/17 anonim ***** válasza:
Annak, aki azzal jött, hogy a regényeknek nincs Prológusa... ember bocsi, de van. Vegyél bármilyen regényt a szórakoztató irodalom kategóriában és nyisd ki. Majd meglátod, hogy van.
2012. júl. 1. 12:18
 15/17 S@jtfül ***** válasza:
Az első néhány mondatban eléggé szemet szúró az "egyfajta" szóismétlés...engem például nagyon zavart olvasás közben.Amúgy az alapsztori nem rossz, csak valami figyelemfelkeltőt kéne beleírni. Így túl unalmas...
2012. júl. 9. 10:53
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez inkább mintha bevezető lenne.

Sokszor szerepel, hogy "egyfajta" és hogy "energiafonal", az "energia" szóról nem is beszélve, ez kicsit (khm) idegesítő.

Egyébként lehet, hogy érdekelne a sztori, de ennyiből nem tudom megállapítani. :/

2014. márc. 22. 16:05
 17/17 anonim válasza:
Nekem a warcraft sorozat ugrott be az avatarral keveredve :D bocsesz, de a témára térve én is hasonlóan kezdtem regényembe néhányszor. De szerintem magad is tudod, hogy ez így nem jó, ahogy én is tudtam ahányszor előlről kezdtem. Fogadd meg a többiek tanácsát és ezt lassan adagold a történettel együtt. Sződd bele. Vagy indúlj neki ahogy sikerűl és észreveszed ha beindúl a story. Én is így tettem, most csak annyi gondom van a történetem kezdetével, hogy sok az eltérés. Úgy 15000 szó után indúlt meg rendesen, ami azelőtt van azt meg majd átfaragom, ha a végére érek.
2014. dec. 5. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!