Szerintetek ez a könyvbevezetés jó? Saját,12/f
7. válaszoló vagyok.
Mint már egyszer mondtam: figyelj a tőmondatokra. Kösd össze őket vagy fogalmazd át őket. Így nagyon zavaros, és elveszi az olvasás élvezetét is.
Pl.: ”Nem láttam semmit. A szemem még nem szokott hozzá a sötéthez.”
Ehelyett:
Nem láttam semmit, mivel a szemem még nem szokott hozzá a sötéthez.
És a többivel is valami hasonlót kéne tenned.
A szóismétlésekre is érdemes odafigyelni, használj szinonimákat. :)
A ’-’ elé és mögé is kell rakni szóközt.
-Deluxe univerzum? -visszhangoztam. –De… az univerzum a világmindenség, nem igaz?
visszhangoztam – ehelyett inkább használd az ismételtem szót, mert ha belegondolsz, ez azt jelenti, hogy többször is elismételte a szereplő a mondatát.
„-Még hogy az univerzum a világmindenség!– mondta még mindig kacagva. –Az univerzum nem a világmindenség.”
Nem gondolod, hogy nem kellett volna oda azaz utolsó mondat? Elég lenne csak ennyi, hogy „Nem az.” Mert így egy egész mondatot is megismételtél.
„-Arra emlékszem, hogy a Földről jöttem… hallottál már róla esetleg?”
Szerintem itt nagybetűvel kéne kezdened a következő mondatot.
„De még mindig nem tudom, ki vagyok, és hogy miként kerültem ide…”
Mivel múlt időben írod, így az első tagmondatot is azzá kéne tenned, nem? Tehát:
De még mindig nem tudtam, ki vagyok, és hogy miként kerültem ide…
És ne használj annyi felkiáltójelet. Itt inkább csak erre a mondatodra értem:
„-A Tejút rendszerben van! A naptól számítva a 3. bolygó!”
Így olyan mintha kiabálna a szereplő.
Amúgy szerintem jó lesz, csak ezekre figyelj oda. :)
Fasza nagyon, a kommented beli jobb,m int amit fenn a zöld keretben írtál. Sztem egész jó lesz, csak a tőmondatokkal van egy kis gond.
ÜZENETBEN KÜLDHETNÉL BELŐLE VALAMENNYIT,ÉRDEKLENE!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!