Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek ez a könyvbevezeté...

Szerintetek ez a könyvbevezetés jó? Saját,12/f

Figyelt kérdés
2037-et írunk. A nevem Peter Gefferson. A Svédországi Stockholmban élek. Ez a világ nagyot változott az elmúlt 20 évben… akkor, 2017-ben 13 éves voltam. A robotika sokat fejlődött ebben az időben. Az embereket teljesen kivonták a munkából, mindent a robotok végeztek. Az emberek ennek ellenére havi 10.000 koronával gazdálkodhattak, ami elég jó, mert nem voltak szegények és gazdagok. De ez egyben rossz is… Az emberek már semmihez nem értettek, egy kenyér vajjal megkenéséhez vagy egy izzó kicseréléséhez is a házi robotokat hívta mindenki… én még abba a korosztályba tartoztam, aki az ilyen alapvető dolgokat megtanulta… én vidéki gyerek voltam, ezért az állatok etetését és hasznosítását is megtanultam. A világ teljesen megsemmisült, körülbelül minden 100. emberre jutott egy állat. Növények is csekély számban, de –szerencsére- még vannak. Az autók végsebessége 500-ra, a vonatoké 400-ra, és a repülőké 3300 km/h sebességre növekedett a robotikus időkben. Hosszú útra készülődtem, a messzi világűrbe…
2012. jan. 6. 16:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Jó, most nem kell ahhoz indok, amúgy, hogy a világűrbe menjen, mert 2037 van, nincs sok dolga a Földön, meg én is elmennék egy jó kis űrutazásra, mindig is érdekelt a világűr :) De szerintem majd ezt is kifejtem a történetben, ahogy egyre jobban emlékszik vissza.
2012. jan. 7. 10:44
 12/17 anonim ***** válasza:

7. válaszoló vagyok.

Mint már egyszer mondtam: figyelj a tőmondatokra. Kösd össze őket vagy fogalmazd át őket. Így nagyon zavaros, és elveszi az olvasás élvezetét is.

Pl.: ”Nem láttam semmit. A szemem még nem szokott hozzá a sötéthez.”

Ehelyett:

Nem láttam semmit, mivel a szemem még nem szokott hozzá a sötéthez.

És a többivel is valami hasonlót kéne tenned.

A szóismétlésekre is érdemes odafigyelni, használj szinonimákat. :)

A ’-’ elé és mögé is kell rakni szóközt.

-Deluxe univerzum? -visszhangoztam. –De… az univerzum a világmindenség, nem igaz?

visszhangoztam – ehelyett inkább használd az ismételtem szót, mert ha belegondolsz, ez azt jelenti, hogy többször is elismételte a szereplő a mondatát.

„-Még hogy az univerzum a világmindenség!– mondta még mindig kacagva. –Az univerzum nem a világmindenség.”

Nem gondolod, hogy nem kellett volna oda azaz utolsó mondat? Elég lenne csak ennyi, hogy „Nem az.” Mert így egy egész mondatot is megismételtél.

„-Arra emlékszem, hogy a Földről jöttem… hallottál már róla esetleg?”

Szerintem itt nagybetűvel kéne kezdened a következő mondatot.

„De még mindig nem tudom, ki vagyok, és hogy miként kerültem ide…”

Mivel múlt időben írod, így az első tagmondatot is azzá kéne tenned, nem? Tehát:

De még mindig nem tudtam, ki vagyok, és hogy miként kerültem ide…

És ne használj annyi felkiáltójelet. Itt inkább csak erre a mondatodra értem:

„-A Tejút rendszerben van! A naptól számítva a 3. bolygó!”

Így olyan mintha kiabálna a szereplő.

Amúgy szerintem jó lesz, csak ezekre figyelj oda. :)

2012. jan. 7. 20:28
 13/17 A kérdező kommentje:
Oké, kösz, majd ezekre odafigyelek! Csak szerintem az ilyen tőmondatok az ilyen amnéziás jelenethez illenek :D és azt nem tudtam, hogy a - elé és után is kell tenni szóközt, úgyhogy köszi, a szóismétlésekre pedig nagyon odafigyeltem :D de későn írtam már, lehet el voltam már pilledve.
2012. jan. 8. 11:30
 14/17 A kérdező kommentje:
Érdekel titeket a folytatás? :D mert ha igen akkor csinálok 1 weboldalt és oda felteszem :D
2012. jan. 10. 18:29
 15/17 anonim válasza:
engem érdekelne:) hasonlít a stílusod az egyik kedvenc íróm, Darren Shan stílusához, ő ír ilyen fantasy féleségeket démonokról, meg vámpírokról, nagyon szerettem fiatalabb koromban, de manapság is nagyon le tudnak kötni. miközben olvastam a te írásodat, ugyanúgy lekötött, hasznos tanácsokat adnak a többiek, de igazából nekem fel sem tüntek a hibáid :) gratulálok, linkelj majd ha fent lesz ;)
2012. jan. 17. 16:54
 16/17 A kérdező kommentje:
Oké, bocs hogy ilyen sokáig nem voltam, asszem csinálok az 1. két fejezetről linket
2012. jan. 22. 16:22
 17/17 anonim ***** válasza:

Fasza nagyon, a kommented beli jobb,m int amit fenn a zöld keretben írtál. Sztem egész jó lesz, csak a tőmondatokkal van egy kis gond.

ÜZENETBEN KÜLDHETNÉL BELŐLE VALAMENNYIT,ÉRDEKLENE!!!

2013. febr. 25. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!