Ajánlanátok magyar szépirodalmat?
Téma? Műfaj? Kor? (nem a tiéd, a történeté) Hiába írunk ide bármit, ha éppen az téged nem érdekel.
És melyek a legismertebbek? Mert nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz.
Egy kicsit határold be jobban, légyszíves, hogy mit szeretnél olvasni. Drámát, regényt, novellát, verset...?
Igazad van, nem fogalmaztam elég jól. Legszívesebben regényeket és novellákat olvasok. A kedvenc témám, ha ezt témának lehet nevezni a paraszti világ ábrázolása és imádom a drámát.
Úgy 1850-től 1970-ig gondolom a kort, persze ez képlékeny. Nem is tudom, mit kell még mondanom? :)
Csurkát olvastál már? Remek drámái és novellái vannak, nem is értem, miért nem maradt meg ennél a szakmánál, ezt nagyon tudta...
Vámos Miklós szintén az ehető kategória ebben a két műfajban, regényt még nem olvastam tőle, de azokat is írt.
A regényírók közül én Ottlik Gézát szeretem nagyon, őt szívesen olvastatom másokkal is, meg van egy érdekes könyv, ami olvastatja magát, Jókai Anna: Napok c. regénye, ezt is érdemes kézbe venni.
Ők mind XX. századiak, hirtelen ezek jutottak most eszembe. Ha még beugrik valaki/valami, jövök :-)
Ajánlom neked Wass Albert könyveit. :)
Most konkrétan a Tizenhárom almafa jutott eszembe, ahogy elolvastam a kiegészítéseidet...ha szereted a székelyek egyszerű, de furfangos gondolkodását, vagy szereted a történelmet (Trianon), azt, hogy hogyan változott meg a magyarok és románok élete a Trianon alatt, akkor bátran merem ajánlani neked.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!