Mekkora Rohan és Gondor népessége a gyűrű háború idején?
Lusta vagyok utánakeresni és számolgatni, nagyjából meg lehet tippelni, de nem túl pontosan, mivel a harcra nem fogható népességről (gyerekek, nők, öregek) mindig csak beszélnek, hogy őket el kell vinni, meg hozzájuk képest az erős férfiak milyen kevesen vannak. Komolyabban fel kéne lapozni a könyveket, hogy demográfiai adatokat ki lehessen belőle olvasni, hogy becsülhető legyen a számuk. Tudom, hogy mindig többet vártak katonából is, mint amennyit kaptak, de nem mindehol van rá magyarázat, hogy a háború pusztított, nincs elég ember, vagy csak nem mertek többet küldeni a védekezés miatt. Szóval változó, az biztos, hogy elenyésző ahhoz képest, mint amennyi a mondjuk a harmadkor derekán volt, és egyre fogytak a harmadkor végéig. Főleg Rohan. Gondor kb. tartotta magát, bár kicsit vízfejű az ország (Minas Tirith és környéke tartja el a legtöbb embert). Aztán a negyedkorban felvirágoztak.
Mennyire fontos, és mennyire sürgősen kell? Mert javaslom a net böngészését. :) Ha nem érdekes, akkor egyszer kikereshetem a számokat, aztán kiagyalhatunk belőle valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!