Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mekkora Rohan és Gondor...

Mekkora Rohan és Gondor népessége a gyűrű háború idején?

Figyelt kérdés
2011. dec. 23. 14:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Lusta vagyok utánakeresni és számolgatni, nagyjából meg lehet tippelni, de nem túl pontosan, mivel a harcra nem fogható népességről (gyerekek, nők, öregek) mindig csak beszélnek, hogy őket el kell vinni, meg hozzájuk képest az erős férfiak milyen kevesen vannak. Komolyabban fel kéne lapozni a könyveket, hogy demográfiai adatokat ki lehessen belőle olvasni, hogy becsülhető legyen a számuk. Tudom, hogy mindig többet vártak katonából is, mint amennyit kaptak, de nem mindehol van rá magyarázat, hogy a háború pusztított, nincs elég ember, vagy csak nem mertek többet küldeni a védekezés miatt. Szóval változó, az biztos, hogy elenyésző ahhoz képest, mint amennyi a mondjuk a harmadkor derekán volt, és egyre fogytak a harmadkor végéig. Főleg Rohan. Gondor kb. tartotta magát, bár kicsit vízfejű az ország (Minas Tirith és környéke tartja el a legtöbb embert). Aztán a negyedkorban felvirágoztak.

Mennyire fontos, és mennyire sürgősen kell? Mert javaslom a net böngészését. :) Ha nem érdekes, akkor egyszer kikereshetem a számokat, aztán kiagyalhatunk belőle valamit.

2011. dec. 23. 22:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem fontos, most olvasom a könyvet és kíváncsi lettem rá, de a függelékben sem találtam erről semmit.
2011. dec. 24. 08:38
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűbb, ha csak a katonai erőt vesszük számba. Rohan a gyűrű háborújának kezdetekor kb 12-13 ezer lovassal rendelkezett, amiből a Vas folyónál és a Helm szurdokában folyt csaták után kb. 10000 harcos maradt. Ebből Théoden 4000-et hátrahagyott a várak védelmére, 6000-et pedig Minas Tirith alá vezényelt. Ebből mintegy 3000-4000 élte túl a háborút. Gondor már kényesebb kérdés. A katonai ereje kb 25 és 30 ezer harcos közé tehető, de ez változó volt és sok önkéntest is tartalmazott, gyatra felszereléssel. Aragorn azt mondta mikor elvonultak a Fekete kapuhoz, hogy kb 13-14 ezer ember fogja védeni a várost, és ez már több, mint amennyi az ostrom kezdetekor védte. Úgy gondolom, hogy Rohan és Gondor össznépessége 200000 ember körül lehet.
2012. jan. 8. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!