Hány könyvet írt Isaac Asimov?
Pontosabban: Hány olyan könyve van, (és ebből menyi magyarul), aminek a főszereplője Eliah Baley nyomozó, és/vagy R. Daniel Olivav? Esetleg valaki a címeket is megtudná adni? Az első két könyv, az: Acélbarlangok, és a Mezítelen nap.
Köszönöm
Elijah Baley:
*Acélbarlangok/Gyilkosság az űrvárosban
*A mezítelen nap
*Tükörkép (novella)
*A hajnal bolygó robotjai
*Robotok és Birodalom (bizonyos szinten, ez nagyrészt tisztán Daneel)
Megtalálhatók a Szukits-féle Enc. Gal. 1. és 2. kötetében.
Daneel megjelenik az Alapítvány és Föld, Alapítvány előtt és Előjáték az alapítványhoz c. regényekben is, de azok más stílusúak, mint a klasszikus Baley-regények. Valamint fontos szereplő az ún. Második Alapítvány-trilógiában, amit Asimov halála után mások írtak.
Annyi kiegészítést még hadd tegyek, hogy amit a végén írtam könyveket, azokban már egy nagyon más (~20000 évvel öregebb) Daneel szerepel, és nem is ő a főszereplő. Valamint mindenképp érdemes őket az Alapítvány-trilógia után olvasni. (Én a trilógia-folytatások-előzmények sorrend, vagyis a megjelenés szerinti olvasás híve vagyok az Alapítvány kapcsán, különben nagyon sok poént lelőnek a könyvek.)
A "klasszikus" történetek az első 5.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!