Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 12 éves lánynak milyen állatos...

12 éves lánynak milyen állatos könyvet vegyek?

Figyelt kérdés
Karácsonyi ajándék lenne, mert szeret olvasni. Az állatokról szóló könyveket szereti, de én sajnos nem tudom, melyik lenne jó. Anyukák! A 12 év körüli lányotoknak melyik a kedvenc könyve? Sürgős lenne, mert még meg is kell rendelni. Több darabot szeretnék neki venni.
2011. dec. 18. 19:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg Jack Londontól A vadon szava

Kiplingtől A dzsungel könyve

Robert Merle: Állati elmék

Konrad Lorenztól a Salamon király gyűrűje

David Black: Állatcsodák

2011. dec. 18. 23:27
 2/7 anonim válasza:
100%
Sheila Burnford: Hihetetlen történet - Szerintem nagyon jó könyv. Én azt mondanám rá, hogy már a gyerekeket megfogja, de a felnőtteket sem engedi el. :) Ezen (meg az előző válaszoló által írtakon) kívül még Fekete István regényei - természetesen nem kötelező a Vuk és Bogáncs "örökpáros"; nagyon sok jó könyve van szerintem ezeken kívül is. (Egy kicsit idősebb - 14 éves - állatbarát leányzó tőlem például Fekete Ci-Nyi című könyvét fogja kapni karácsonyra.) Zárásképp még David Taylor két könyvét (Hogyan lettem állatkerti állatorvos?, Vadállatok orvosa) említeném. Egyszer-egyszer megkönnyeztem az utóbb említett úr műveit, de jellemzőbben inkább prüszkölve nevettem rajtuk. :)
2011. dec. 19. 05:19
 3/7 anonim ***** válasza:

*Gerald Durrell. Állatkert a poggyászomban; Aranydenevérek, rózsaszín galambok; A részeg erdő

Svend Fleuron: Vörös banda; Tigrisivadék

Dick King Smith: Babe a bátor kismalac

Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya

*Richard Adams: Gesztenye, a honalapító

Szász Imre: Basa

*Jack London: A beszélő kutya; Az éneklő kutya

Fekete István: Kele; Hú

Felix Salten: Perri

Cecile Aubry. Belle és Sébastian

Kenneth Grahame: A szél lengeti a fűzfákat (megjelent Békavári uraság és barátai címen is)

Luis Duncan: Kutyaszálló

Homoki-Nagy István: Cimborák

Hugh Lufting: Doktor Dolittle

Megható állattörténetek

Harry Morgen: Meghökkentő állatmesék

Joy Adamson: Oroszlánhűség; Elza és kölykei

Jane Goodall: Az ember árnyékában

James Herriot: Egy állatorvos történetei

Gera Pál: Állatkerti történetek

2011. dec. 19. 06:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek! Ebből aztán tudok válogatni :)
2011. dec. 19. 09:37
 5/7 anonim ***** válasza:
49%
Rengeteg 12 éves lányt ismerek akik imádják a Szent Johanna Gimit,igaz ez nem állatos könyv,de akinek ajánlottam mindenkinek nagyon tetszett,én is olvasom, nagyon jó könyv(:
2011. dec. 25. 19:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Ezt a gimis könyvet én is nézegettem, csak nem tudtam, hogy neki való, vagy idősebbeknek.
2011. dec. 26. 10:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem abszolút neki való,egy 12 éves lány bőven elvan egy ilyen könyvvel:)
2011. dec. 26. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!