Lovecraft melyik művét kezdjem el először olvasni?
Figyelt kérdés
Valami sötét hangulatú könyvet olvasnék, Lovecraftet pedig amúgy is régóta szeretnék. Melyiket érdemes elolvasnom, melyikkel kezdjem?2011. okt. 9. 03:24
1/3 anonim válasza:
Ha a Szukits kiadós, 3 kötetes Lovecraft kötetekből akarsz olvasni, akkor a másodikat vagy a harmadikat ajánlom, az elsőt nem.
Nekem nagy kedvencem az Erich Zann muzsikája, A kutya, Ulthar macskái, és a Patkányok a falban.
2/3 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel. Én a másodikkal kezdtem, szerintem ez remek sorrend (bár az első kisregénynél majdnem helyből letettem).
Mindazonáltal az első kötetben vannak a leghíresebbek, a "világteremtő írások", amiből Az őrület hegyei mindenképpen ajánlott.
[Ha jól emlékszem...]
3/3 anonim válasza:
Anno haverom küldte emailen az Ulthar macskáit. Az kellően megadta a hangulatot, hogy a többit is olvassam.
Részemről ami nagyon tetszik: A Peabody örökség, Polaris, Az alkimista, Pickman modellje, Erich Zann muzsikája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!