Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A mai világban nem tartják...

A mai világban nem tartják már sokra az olvasást. Igaz ez?

Figyelt kérdés
Hallottam egy számban ezt a megállapítást. Én annyira nem osztom ezt a véleményt. Kíváncsi vagyok a tietekre!
2011. aug. 11. 10:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg van egy elég vastag réteg, ami szánalmasnak, nyominak, különcnek titulálja az olvasó embereket, de szerintem a többség szeret olvasni. Az már más kérdés, hogy mit, mert pl. az Alkonyatot jobb lenne nem olvasni.
2011. aug. 11. 11:04
 2/12 anonim ***** válasza:
86%

http://www.youtube.com/watch?v=FQWAfuNXXW0&feature=related

Ezért jó nézni Family Guyt, South Parkot, mert görbe tükröt tartanak a társadalom elé, néha túloznak, de még úgy is vannak igaz megállapításaik. Mint ebben a jelenetben is.

2011. aug. 11. 11:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát sajnos, egyeseknek szükségük van ilyen mankókra (Family Guy, South Park), hogy görbébben láthassák a világot. (Én Simpson család rajongó vagyok!)
2011. aug. 11. 12:11
 4/12 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem igen, vagy legalább is, amilyen környezetben élek, gimis vagyok és mindenki körülöttem utál olvasni, ami rossz mert nincs kivel könyvekről beszélni, de úgy gondolom, hogy amint egyetemre megyek ez változni fog, több érettebb gondolkodású emberek lesznek a közelemben (legalább is reménykedem benne!)

18/L

2011. aug. 11. 14:07
 5/12 anonim ***** válasza:
Jó könyveket öröm olvasni,de viszont a kamaszok nem bírják a kötelező olvasmányokat,mert azok unalmasak,a mai világban már nem állják meg a helyüket,és ugyebár mást nem olvasnak,úgyhogy azt hiszik,hogy minden könyv olyan uncsi.
2011. aug. 13. 17:44
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
mert a művelt embert manapság semmibe veszik. Szoktál TV-t nézni? Én nem, mert hányok tőle, minden csak arról szól, hogy kívül jól nézzél ki, naponta vannak ilyenek, hogy popsiszépségverseny, meg minden celebnek hetente van mellműtéte, és belül mindegyik hülye, mint az ágyú, de akik meg ezt akarják majmolni, még hülyébbek is talán. Ezért nem nézek TV-t, nem követem a divatot, és ugye én is az olvasó emberek közé tartozom, SŐT, én még zenélni is tudok, és ezért különcként tekintenek rám az emberek. De ez vajon engem érdekel? :)
2011. aug. 13. 18:33
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a Family guy meg a South park nem tartozik a műveltség alappilléreihez. Olvstam már róla itt is kérdéseket, amikből megtudtam, hogy mit csinálnak és juj. Undorító, trágár, mocsok sorozatok. Bocsánat a kifejezésért. Én sokkal inkább nézek koreai drámákat mert abból lehet TANULNI. És habár olvasni is szeretek, mégis többet tudtam meg a világról, mint ezer más kötetből. Ennek ellenére imádom a magyar írókat is - kivéve Csáthot, valahogy nem vonzanak a művei - meg a külföldieket - élen Rowling. Szerintem az lenne a legjobb, ha a szülők leültetnék a gyerekeket, hogy olvassanak. Legalább a Bibliát, ha mást nem. Meg meg kellene válogatniuk, hogy a gyerekük mit olvas - mert Harry Potter és Alkonyat között van némi különbség. Az előző egy külön világ, egy kultusz, kultúra, ami egybeépült saját kis "mugli" életünkkel. A másik meg egy csöpögős tini love story, egy kitalált várossal, a lány álmodozása a fiúról. Közben meg az olvasók nem is tudnak meg semmit a városáról, a szokásokról csak a vámpírok, vérfarkasok harcáról.
2011. aug. 13. 20:52
 8/12 anonim ***** válasza:

Én azért nem tartom nagyra mert sokaknak az olvasás az Alkonyat négy kötetéig terjed, de ő már annyira szeret olvasni hogy na....

Szuper vámpírkönyvek vannak amik szinte filmként pörögnek le előtted, és nagyon izgalmasak, de ezekre szégyent hoz hogy manapság vámpírkönyv alatt már csak az Alkonyatot értik...

2011. aug. 14. 13:31
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

KFT - Micimackó?:)

Van benne valami, még ha nem is teljesen igaz. A Harry Potter óta nagyon sok fiatal kezdett el olvasni, ami egyrészt jó - vagyis mindenképpen jó -, másrészt van egy rossz oldala is. Méghozzá az, hogy MIKET olvasnak. Persze nem lehet mindig "húdekomolyésértelmes" könyveket olvasni, kell a kikapcsolódás, de nekem sok olyan ismerősöm van, akik az ilyen vámpíros/démonos/horrorisztikus könyveknél nem látnak tovább. Persze ez változhat a kor előrehaladtával. Anno az irodalomtanárom azt mondta, hogy ő már annak is örül, ha egy csajnál Cosmopolitant lát, már az is jobb, mint a semmi:) Hát, van benne valami.

Ugyanakkor még mindig elég széles az a réteg, aki Blikken kívül egy szót nem képes elolvasni, fiatalok, idősebbek egyaránt. Mondjuk én viszonylag értelmes gimibe járok, ahol nem számít "cikinek" az, ha könyv van a kezedben, de nagyon sok tininél a tanulás és az olvasás még mindig ultragáz dolog. Ez baj.

18/L

2011. aug. 14. 15:53
 10/12 anonim ***** válasza:
Bocs, nem Micimackó, hanem Medveczky Medve:)
2011. aug. 14. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!