Milyen sci-fi könyvek vannak, amik nem annyira szakadnak el a valóságtól, csak az emberek élnek máshogy benne mint mi?
Figyelt kérdés
Úgy értem hogy főleg társadalmi különbségek vannak a valósághoz képest, esetleg lakhely stb.2011. aug. 3. 18:19
1/4 anonim válasza:
Philip K. Dick : Szárnyas fejvadász
2/4 anonim válasza:
Az ilyet nem igazán a sci-fi, hanem annak egy manapság kifejezetten népszerű alkategóriájába, a so-fiba sorolják (social fiction, magyarul szofi, azaz szociális-fantasztikum). Ha rákeresel erre a neten, kidobja a Wikipedia oldalát (az angol hagyomány még social sciene fictionnek nevezi):
Itt van ajánlás szép számmal. Bár a szofi kissé szűk kategória (az említett PKB pl. cyberpunk), mivel elsősorban űropera-szintű cselekményt követel meg, de a háttér finoman kidolgozott; társadalomtudományi alapokra épül. Azonban kiindulási alapnak nagyon jó.
Ha van hozzá kedved, és érted az angold, olvasgasd az angol Wiki sc-fi összefoglaló lapját, keress rá a különféle kategóriákra, talán találsz még kedvedre valót.
3/4 anonim válasza:
Nos, amit az előző írt, én azt soft sci-fi néven ismerem. Egyébként én Ray Bradbury-t, Ursula K. Le Guin-t és Philip K. Dicket ajánlom.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindhárom válaszolónak, pont ilyenekre gondoltam :)
2011. aug. 5. 20:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!