Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ha írnátok könyvet miről...

Hailey13 kérdése:

Ha írnátok könyvet miről írnátok, mi mozgatja a fantáziátokat?

Figyelt kérdés

Nem mondanám, hogy én írok könyvet, inkább írogatok:D kíváncsi vagyok a véleményekre, de ne értsétek félre, nem ötleteket gyűjtök.:D

"Vicces" válaszok is jöhetnek, azok mindig tetszenek, mondjuk sok értelmét nem látom...:D

2011. júl. 26. 18:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én a forgatókönyvírást szeretem jobban, írtam is már kettöt, amik krimi-vígjátékok, van bennük akció, de elsősorban a blőd humort hangsújoztam ki. A sztoryk szerintem elég egyediek, akiknek írtam róla ismerőöknek, aratott sikert, a filmforgatáshoz kellő pénz is megvan, úgyhogy kíváncsi vagyok, mi lesz belőle :). ( az első az Alkuk városa, a második a Zsír a buli címet kapta, ez utóbbi kerülhet megfilmesítésre )

Könyveket is írtam már kiskoromban is, első komolyabb regényem egy misztikus krimi volt, ami egy kisvárosban zajló bizarr öngyilkosságokkal kapcsolatos ügy körül bonyolódott. Volt benne szerelem, FBI, kisértő múlt, a mindent eltusolni készülő kormány, és egy kis társadalom kritika. Nem mondom, hogy túl egyedi mű lett, de szórakoztató, és elég hosszú :D ( Luger lett a neve )

Aztán volt egy ponyvaregényem is, ehhez már profi programot, és fejezetvázlatokat használtam, ez alapozta meg a két film sztoriját, és humorát. A történet egy amerikai, albániába utazó, a kormány által felbérelt bérgyilkos kalandjait mesélte el, aki egy nagy összeesküvésbe keveredik, és magára maradva száll szembe a fordulatos történetben előkerülő beteg karakterekkel :D. A humor, ami alapot adott a filmkönyvhez pedig a Blöff és Argo fajta stílust követte, ha ismeritek ezeket. Nem túl hosszú, és könnyed, vidám és pörgős novella lett, és az Albanja névre hallgat :D.

A harmadikat még csak elméleti síkon tervezem, és nem tudom eldönteni, hogy forgatókönyv, vagy rendes regény legyen-e, az biztos, hogy 1945-ben zajlana, egy fiktív világháborús eseményen alapulna, ahol kitudódik, hogy a Harmadik birodalom egy utolsó nagy dobásra készül, amiről Hitleren kívül Göebbels, és a valóságban persze nem létezett náci tiszt ( neve még nincsen ) tud, és miután valaki megöli Göebbelst, és kitudódik, hogy már csak a fiktív tiszt tudja, mindenki az ő vérét akarja, de őt se kell félteni, mert egy ritka kegyetlen emberről van szó, a tetteiről inkábbb nem mesèlnék, nehogy kimoderáljanak, de a lényeg, hogy lesz benne belső ellenálás, ügynökök, árulók, a háborúba beleőrült katonák, redneckek, meg minden, ami belefér :). Amúgy az egész egy groteszk szatíra lenne, ami a háború értelmetlensègéről beszélne kicsit újszerűen, egy sok szálon futó akciódús kémregénybe ( vagy filmbe ) ágyazva, de ez nem fiataloknak kedbvező téma, tudom :D.

Ezek a terveim, és kész alkotásaim dióhéjjban :)

2011. júl. 31. 13:18
 12/15 A kérdező kommentje:
érdekes, tetszik:)
2011. júl. 31. 23:12
 13/15 anonim ***** válasza:
Én csak kisebb történeteket írtam eddig(nem is gondolom, hogy sokkal nagyobb lesz belőle), és teljesen hétköznapi, hülye love story, de egyszerűen már muszáj volt leírnom. Még 4-5 éve találtam ki az első szereplőt, aaki mellett folyamatosan változtak a többiek, de a helyszín általában ugyanaz maradt(árvaház), és az alapsztori is, ő szerelmes belém, én belé (8-9 éves lehettem akkor), azóta a nevek, és a többi ember változott, és mostmár annyira ki lett dolgozva néhány jelenet, hogy leírtam. De nem mondanám, hogy írásra születtem, viszont nekem talán még jó lesz egyszer visszanézni.
2011. aug. 1. 22:15
 14/15 A kérdező kommentje:

én is így vagyok vele. akkor saját szórakoztatásra írsz (ahogy én is), nem az a lényeg hogy mások olvassák..:D

nekem nagyon jó visszaolvasni néhány hónap múlva...meg igazából már tízévesen is írtam és valamelyik nap megtaláltam fhuuu elég éérdekes volt:D

2011. aug. 2. 13:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Ja amúgy nem nagy szám, csakk nekem:)
2011. aug. 2. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!