Ha írnátok könyvet miről írnátok, mi mozgatja a fantáziátokat?
Nem mondanám, hogy én írok könyvet, inkább írogatok:D kíváncsi vagyok a véleményekre, de ne értsétek félre, nem ötleteket gyűjtök.:D
"Vicces" válaszok is jöhetnek, azok mindig tetszenek, mondjuk sok értelmét nem látom...:D
Én a forgatókönyvírást szeretem jobban, írtam is már kettöt, amik krimi-vígjátékok, van bennük akció, de elsősorban a blőd humort hangsújoztam ki. A sztoryk szerintem elég egyediek, akiknek írtam róla ismerőöknek, aratott sikert, a filmforgatáshoz kellő pénz is megvan, úgyhogy kíváncsi vagyok, mi lesz belőle :). ( az első az Alkuk városa, a második a Zsír a buli címet kapta, ez utóbbi kerülhet megfilmesítésre )
Könyveket is írtam már kiskoromban is, első komolyabb regényem egy misztikus krimi volt, ami egy kisvárosban zajló bizarr öngyilkosságokkal kapcsolatos ügy körül bonyolódott. Volt benne szerelem, FBI, kisértő múlt, a mindent eltusolni készülő kormány, és egy kis társadalom kritika. Nem mondom, hogy túl egyedi mű lett, de szórakoztató, és elég hosszú :D ( Luger lett a neve )
Aztán volt egy ponyvaregényem is, ehhez már profi programot, és fejezetvázlatokat használtam, ez alapozta meg a két film sztoriját, és humorát. A történet egy amerikai, albániába utazó, a kormány által felbérelt bérgyilkos kalandjait mesélte el, aki egy nagy összeesküvésbe keveredik, és magára maradva száll szembe a fordulatos történetben előkerülő beteg karakterekkel :D. A humor, ami alapot adott a filmkönyvhez pedig a Blöff és Argo fajta stílust követte, ha ismeritek ezeket. Nem túl hosszú, és könnyed, vidám és pörgős novella lett, és az Albanja névre hallgat :D.
A harmadikat még csak elméleti síkon tervezem, és nem tudom eldönteni, hogy forgatókönyv, vagy rendes regény legyen-e, az biztos, hogy 1945-ben zajlana, egy fiktív világháborús eseményen alapulna, ahol kitudódik, hogy a Harmadik birodalom egy utolsó nagy dobásra készül, amiről Hitleren kívül Göebbels, és a valóságban persze nem létezett náci tiszt ( neve még nincsen ) tud, és miután valaki megöli Göebbelst, és kitudódik, hogy már csak a fiktív tiszt tudja, mindenki az ő vérét akarja, de őt se kell félteni, mert egy ritka kegyetlen emberről van szó, a tetteiről inkábbb nem mesèlnék, nehogy kimoderáljanak, de a lényeg, hogy lesz benne belső ellenálás, ügynökök, árulók, a háborúba beleőrült katonák, redneckek, meg minden, ami belefér :). Amúgy az egész egy groteszk szatíra lenne, ami a háború értelmetlensègéről beszélne kicsit újszerűen, egy sok szálon futó akciódús kémregénybe ( vagy filmbe ) ágyazva, de ez nem fiataloknak kedbvező téma, tudom :D.
Ezek a terveim, és kész alkotásaim dióhéjjban :)
én is így vagyok vele. akkor saját szórakoztatásra írsz (ahogy én is), nem az a lényeg hogy mások olvassák..:D
nekem nagyon jó visszaolvasni néhány hónap múlva...meg igazából már tízévesen is írtam és valamelyik nap megtaláltam fhuuu elég éérdekes volt:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!