Szoktatok könyvtárba járni?
Milyen céllal?
Mit vesztek ki (kötelezők, dolgozathoz anyagot stb...)?
Milyen településen laktok? (megyeszékhely/város/község/falu)
Miért szerettek/nem szerettek könyvtárba járni?
Szoktatok ott tanulni?
Először sulival jártunk, aztán azért jártam, mert művészeti albumokat meg a japán szótárt nézegettem.
Most.
1. Olvasnivaló keresése magamnak és a mamámnak.
2. Szórakoztató irodalom. Persze, előfordult vizsga vagy szorgalmi időszakban, hogy szakkönyveket kerestem, sőt, még kutatómunkát is végeztem az olvasóteremben.
3. város. Mostanában elég rosszul van nyitva a könyvtár. Hétfőtől péntekig, délután kettőtől ötig. :( Pedig pont nyáron...
4. Jobb szeretném, ha több időt lenne nyitva
5. próbáltam tanulni egy másik város könyvtárában, de könyvtárhoz képest nagy zaj volt. Kopogott a könyvtárosok klumpája a parkettán, cseverésztek a polcok mellett, kisgyerek bőgött, az emeleti gyermekkönyvtárban műsor volt, és lehallatszott.
Gyakran járok könyvtárba, főleg mostanában. Általában regényeket veszek ki, olyanokat amiket el akarok olvasni, de nincs meg nekem sem, és ismerőseimnek sem, vagy akkor, ha nem akarom megvenni a könyvet a boltban, mert feleslegesnek tartom azért hogy egyszer elolvassam (vagy mert drága).
A kötelezők nagy része megvan itthon, ha mégsem akkor kiveszem, a dolgozatokhoz neten keresek anyagot.
Én egy kisvárosban lakom, a könyvtár sem nagy, másik városba nem szoktam bejárni könyvtárba.
Nem szoktam könyvtárba tanulni, megoldom itthon :)
Tanulás és a keresett könyv megszerzése miatt.
Kötelezőket szoktam, mivel amik érdekelnek, azokat megszoktam venni. Persze helyben is dolgozok elég gyakran, lásd egy referátum, beadandó stb.
Pesten.
Én szeretek könyvtárban dolgozni, kutatni. Bár ez függ attól, melyik könyvtárba megyek. Én az ELTE egyetemi könyvtárát favorizálom, csendes, színvonalas, széles könyvkínálat. Ide szeretek járni, de mondjuk a Szabó Ervint nem szeretem. Sokan vannak, tele van oda nem illő emberkével, megy a hangoskodás stb. Túl sok könyv van, amivel nem lenne baj, csak egy csomónak nincs értéke. Igazából itt egy más célközönséget vonnak be a könyvtári életbe. A sulis könyvtáramat szintén szeretem, már csak az ismerősök miatt is. Bár itt már az állomány gyakran hiányos, ami negatív szempont.
Én szoktam, bár ritkán. Itthon tudok jól felkészülni a legjobban.
1. Hogy kivegyek könyvet
2. Saját szórakoztatásra
3. Város
4. Szeretek, mert minden könyvet elolvashatok ingyen.
5. Nem, ha kiveszek egy könyvet, meg ha ott leülök tanulni, ingyen van mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!