Mik a sci-fi alapművek?
Figyelt kérdés
Szeretnék megismerkedni a sci-fi irodalommal, de nem tudom hol kezdjem. Jövőkutatás, utópiák, ami érdekel leginkább. Terminátor és Alien típusú szemét nem.2009. márc. 27. 15:06
1/8 anonim válasza:
Szerintem ha csak érdeklődsz,hogy bejön-e neked a valódi sci-fi, akkor érdemes egy-két Galaktikát venni valamelyik antikváriumban. Ezekben novella-terjedelmű sci-fik vannak. Ha komolyban akarod, akkor Stanislaw Lem Arthur C. Clark, Asimov, Zsoldos Péter, Nemere István... Meg még ezren. A 2001 Űrodüsszeia-t érdemes megnézni, az sem egy tömegfilm.
2/8 anonim válasza:
Galaxis Útikalauz stopposoknak-sorozat összes része. Nagyon jó sci-fik, igazi angol humorral fűszerezve.
3/8 anonim válasza:
Isaac Asimov: Robot-Birodalom-Alapítvány ciklus
Frank Herbert: Dűne-Dűne Messiása-A Dűne Gyermekei
/Ezek elég jövőkutatásosak./
4/8 anonim válasza:
philip k dick.. alapnak nem mondják, nem tudják mi a jó.. hatalmas.
5/8 anonim válasza:
H. P. Lovecraft is elég alap a műfajban.
6/8 anonim válasza:
Dűne.
Ha utópiák akkor 1984,Fahrenheit 451,Szép új világ.Engem megleptek a magyar nemhivatalos terminátor könyvek.Egyik sem egy Frank Herbert féle mestermű,azonban olyan hangulat árad belőlük amiket pl a 3. vagy 4. film egyszerűen nem képes megjeleníteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!