Szalai Vivien: Drága kéjről vélemények?
Ma reggel vettem meg a könyvet, és most végeztem az olvasásával. :(
Nagyon megható. Legalábbis engem elkapott egy kicsit a sírás.
Kegyetlen egy életet választott Szofi, vagy jutott neki?! Elgondolkodtató.
Kinek mi a meglátása?
Én most láttam bookline-on , hogy folytatódnak a Hamis gyönyör történetei. Hát valahogy nagyon rákattant erre a témára az írónő.
Az új könyvet még nem olvastam. Sophie-t már az előző könyvben is nagyon "beképzeltnek" tartottam, olyannak aki fensőbbrendűnek képzeli magát, mint aki az uralkodó fajhoz tartozik.És ebből semmit sem enged. Elvisel egy rakás megaláztatást, mindezt miért? Azért hogy az Andrássyn sétálva megvehesse magának a 40 000 ft-os szandált?
A Hamis gyönyörben akkor kezdtem őt igazán embernek látn, mikor azt hitte beteg. Ez egy forulópont lehetett volna az életében, de nem lett. Mikor kiderült , hogy egészséges, mindenkit és mindent lefitymálva ment tovább ...élte tovább ezt az életet.
Én nem értem, hogy képes megőrizni önmagát ez a nő? Nincs lelkiismeretfurdalása , amiért folyton megaláztatja a saját testét és lelkét?
Ezek a kérdések azóta benem vannak mióta az első Szalay könyvet olvastam.
de...
Nekem a vége kicsit klisés, ugye mindennek megvan az ára, a végén ki-ki megkapja a maga jussát stb, inkább éreztem a végét egy tanító jellegű könyvnek... Már amikor elkezdett álmodozni a gyerekről, akkor egyből gyanús lett. Összességében én is a hatása alá kerültem, de egyáltalán nem vágott földhöz annyira mint az első. A férfiakról szóló jellemzések viszont találóak, de néhol nagyon általánosítóak és nyersek.
jó könyv,én a végén elérzékenyültem. Kíváncsi vagyok ki lehet Szalay Vivien Szofija. Ti nem?:D meg..ki lehet András.
Kíváncsi lennék mi történt Szofival miután megtudta a végén a méhnyakrákot..Hogy mi történt vele,kereshette-e András?. Valószínűleg nem folytatta tovább a luxusprostizást,megtörhetett. Nem tudom.. Nagyon hatott rám a könyv,elnyomott az én hangulatom is. Szofi nem bunkó,csak kemény. Ebben a szakmában,ha ebből akar pénzt keresni tényleg hidegnek kell lenni. Szofi nem tudott időben kiszállni a játékból,mert minél több pénzt akart.. Már ő is látta magán az öregség jeleit,ennek ellenére sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!