Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Barátnőm elkezdett írni egy...

Barátnőm elkezdett írni egy Gabrieles regényt! Megnézitek?

Figyelt kérdés

És érdekelne a véleményetek. A Prológussal indult egy versenyen, ami most zajlik.

Itt találjátok: [link]

2011. jún. 17. 22:48
1 2
 11/13 anonim válasza:

Elárulom, hogy a kereszténység majdnem mindenféle hitvilág összekeveredésével jött lére, és majdnem minden vallásnak van közös elemei.

Én is elolvastam és szerintem szépen fogalmaz, csak kissé megfakult a prológushoz képest a továbbiakban, erre figyeljen, mindig ugyanolyan stílusban kell végigírni - tudom, hogy nehéz, mert én is valamiféle író-növendék lennék, bár az első könyvem kész katasztrófa, a második már jobb lett, de tökéletlen, a harmadikat pedig még írom.

De szerintem ezzel nem lesz gond, ötletes és nagyon bátor egy magyar környezetbe helyezni a cselekményt.

Viszont nem tudom, hogy így akarta írni, vagy csak így sikerült, de szerintem a fejezetek kicsit rövidek, szerintem legalább húsz oldalt illene 12-es betűmérettel írni. Persze ez csak formaság, ha jó a cselekmény és érdekes, akkor nem baj a hossza.

2011. jún. 20. 10:18
 12/13 anonim ***** válasza:
Értem én, de a véleményalkotásért senkit sem kell megruházni. Elolvastam, figyelmesen (én csak így tudok olvasni) és nekem ez jött le. Nem fogott meg, lehet hogy azért, mert más az ízlésem, ilyenkor az én hibám. De lehet hogy azért, mert nem olyan hű-de a sztori, ez meg nem rajtam múlik. Olvastam én már angyalos sztorit (lásd, Niara) legalábbis olvastam belőle. Az akkor is lekötött és felkeltette az érdeklődésemet, ha közben tudtam, hogy rengeteg ilyet írnak szerte a neten. Bastetről pedig az ajánlóban olvastam, mint a macskák angyaláról. Elhiszem, ha azt mondod, hogy majd ügyesen belekombinálja a történetbe, csak az arkangyalokkal együtt nekem furcsa visszhangot vetett. A kereszténység meg nem sok különböző vallás összeolvadásából jött létre, és nem más vallások elemeivel van túltelítve. Leginkább a zsidóra hasonlít(tott) de ma már akkorák a különbségek hogy csak na! A többihez annyiból hasonlít, hogy a benne lévő Isten, egy és felülmúlhatatlan, ez pedig megjelenik az egyiptomi kultúrában, a görögben, a rómaiban, stb. Ezekben a főisten az egy, a felülmúlhatatlan, a mindent uraló(Ámon Ré, Zeusz, Jupiter). Nem akarok itt teológiai vitát folytatni, de csak tudom, én is keresztény vagyok. De nem is ez a lényeg. A kedves írónak sok sikert és szerencsét kívánok, szerintem rengeteg olvasója lesz, az én véleményem mellett is. Az pedig nekem is nagyon tetszik, hogy itthon játszódik a történet, éppen ideje volt már egy ilyennek is! :)
2011. jún. 20. 11:52
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem igazán fogott meg.
2011. jún. 25. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!