Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 2. világháborús témával...

2. világháborús témával foglalkozó könyveket mondana nekem valaki?

Figyelt kérdés

Gyűjtök a 2. világháborúval kapcsolatos könyveket és ha tudtok ajánlani valami jó könyv címét azt szívesen meghallgatnám :D nem mai kiadású könyvekre gondolok hanem régire mint pl Dr. Mengele boncolóorvosa volt az a...

előre is köszönöm.

2011. máj. 7. 16:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
51%

Régi kérdés, de nem tudom megállni szó nélkül..

Te kedves elmebeteg utolsó firkálgató... Én is volt már Auswitzban.. és egy barom vagy ha azok után azt gondolod milyen jó dolguk volt...!! Nyomorék begyepesedett gyökér vagy te! Az ilyeneket kellett volna írtani mint te is vagy. Döglöttél volna ott meg. Veled is csak a világ több egy kis hulladékkal... Nekem rokonaim haltak ott meg.. és biztos nem napszúrást kaptak a medence mellett pocolva. Fordulj fel!

2012. márc. 28. 15:38
 12/13 anonim ***** válasza:

Én is teljsen egytértek az lőttem szólóval. Te vagy nagyon érzéketlen vagy,vagy csak egyszerűen nem tudod felfogni ezeket a borzalmakat ezért mindenféle elméleteket gyártasz ellen. Ez angyon nem helyes. Gondold át mégegyszer a saját élatedet, és aztán azt hoyg nekik milyen lehetett egy szörnyű dolog miatt, amit háborúnak hvna, és amit nem akar senki de napajainkban is rengeteg a háborúskodás. Igenis létezett a holokauszt ugyanúgy ahogy a Gulag és a többi ilyen szörnyűség is Gondold át mégegyszer azzal a csepp létező logikáddal... Kinek lenne érdeke egy egész emberiséggel elhitetni, hogy ilyenek léteznek, és hogy azért mert te vag yéppen a nagyapád zsidó volt kizsigerelnek, kisemmiznek és halomra lőnek? Mit gondolsz ez mégis kinek az érdeke, hogy mindenki ezt higgye? Vagy gondolod hogy ezer nagy befolyású ember összült és nagy unalmukban kitaláltak egy ilyen kamu népirtást, aztán mert agon nem volt mitcsinálniu dokumentumokat, hamis képeket, hamis beszámolókat, és hamis épületeket, hamis emberi maradványokat, hamis segélykiáltásokat és hamis jajveszékelést kreáltak, hogy majd mi akik ilyen hülyék vagyunk ezt mind bevegyük ti az okosak meg majd jót röhögjetek, hogy HHÁhá milyen hülyék vagytok már? Kicsit gondolkozz épp ésszel ez mnmcsak hogy rohhadtul valószrűtlen de teljesen logikátlan is!! Mit ondolsz miért szól ennyi könyv, folyóirat,dokumentum a holokausztról, miért van róla ennyi film, miért tanulja minden iskolás? Mert csakúhgy kitalálták? TE TÉNYLEG NEM VAGY NORMÁLIS, HA EZT GONDOLOD!! Már csak azt sajnálom, hogy valaki megkértdezett egy politikailiag teljesen semleges kérdést, és senki sem azzal foglalkozik

Tssék itt van pár nagyon jó könyv ami nem mindegyk a háborúról szól, de mindegyiknek fontos mozgatórugója:

Szabó Magda:

Álarcosbál

Abigél

Jean Molla: Sobibor

Morris Gleitzman:Egyszer

Llia Lei: Csillagok völgye

John Boyne: A csíkos pizsamás fiú

Ezek itt holokausztosak, szóval, ha érzékenyebb vagy, akkor nem ajánlom

Gergely Márta:Szöszi

John Irving: Árvák Hercege (ez nem annyira háborús, de van benne szerepe. Mellesleg egy nagyon jó önyv)

kb. ennyi jut most eszembe, de ha majd eszembe jut több is, akkor leírom.

2012. nov. 3. 16:23
 13/13 anonim ***** válasza:

Levelek Hitlernek

Eve Curei: Madame Curei (ez sem kifejezetten a háborúról szól de érdemes elolvasni)

2012. nov. 3. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!