Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Lenne egy tök jó kisregény...

Lenne egy tök jó kisregény ötletem, de nem tudom, hogy E/1-ben vagy E/3-ban írjam meg? Ti melyik "műfajban" olvastok szívesebben?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 10. 17:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az E/1-ben írt történeteket sokkal nehezebb igazán jól megírni, legalábbis én kevesebb olyan történetet olvastam, ami tetszett volna. Viszont ha valaki tényleg jól tud írni, jól tudja ábrázolni a mély érzelmeket, belső vívódást stb., akkor sokkal ütősebb, mint az E/3.

Nálam legalábbis, de ez nyilván egyénfüggő is.

2011. ápr. 10. 18:01
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem E/1-ben jobb. Legalábbis hozzám azok a könyvek, amik E/1-ben íródtak, közelebb állnak.Jobban bele tudom élni magam, ezért jobban tetszik:)
2011. ápr. 10. 19:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy karakter vagy cselekmény központú a sztori.
2011. ápr. 10. 20:26
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen, ez attól függ, hogy hogyan és mit akarsz mondani.
2011. ápr. 11. 16:39
 5/11 anonim ***** válasza:
Én a magam részéről mindkét típust szeretem. Az E/1 akkor igazán jó szerintem, ha visszaemlékezésszerű az elbeszélés, mint pl. a Kalózok! vagy a Suhog a selyem... könyvekben.
2011. ápr. 11. 18:34
 6/11 bleedingsunshine válasza:
tényleg ízlés kérdése. nekem pl. az E/3-as könyvek jobban tetszenek :D
2011. ápr. 12. 17:26
 7/11 anonim ***** válasza:

Az függ a történettől is, hány szálon fut, csak a főszereplőd számít-e vagy más is, vannak-e "jelek", amikre előbb az olvasó kellene rájöjjön és csak utána feded fel őket, avagy sem...

Nem elhanyagolható szempont, hogy most kezded-e, vagy már régebben is próbálkoztál. Az E/1 nagyon jó tud lenni, ha tudod szemléletesen érzékeltetni, lehet-e azonosulni a főszereplővel, de ha még csak tapogatózol, inkább válaszd az E/3-at, az egy fokkal könnyebb, és nem lehet akkorát bukni, mintha valaki egyes szám első személyt alkalmaz és közben a szavakon csak átsiklik az olvasó, nem érzi át őket.

2011. ápr. 14. 21:02
 8/11 anonim ***** válasza:
E/1- ben sokkal ütősebb a story :D én jobban szeretem
2011. ápr. 17. 22:35
 9/11 anonim ***** válasza:
nekem személy szerint az E/3-as regények jobban le tudnak kötni de ha E/1-es könyvek sem rosszak, persze ha igényes a megvalósítás...de mégis inkább maradok az E/3-nál ;)
2011. ápr. 22. 16:00
 10/11 anonim ***** válasza:
bocsi a magyarért xDD... *engem* személy szerint...bocsi :O
2011. ápr. 22. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!