Lenne egy tök jó kisregény ötletem, de nem tudom, hogy E/1-ben vagy E/3-ban írjam meg? Ti melyik "műfajban" olvastok szívesebben?
Az E/1-ben írt történeteket sokkal nehezebb igazán jól megírni, legalábbis én kevesebb olyan történetet olvastam, ami tetszett volna. Viszont ha valaki tényleg jól tud írni, jól tudja ábrázolni a mély érzelmeket, belső vívódást stb., akkor sokkal ütősebb, mint az E/3.
Nálam legalábbis, de ez nyilván egyénfüggő is.
Az függ a történettől is, hány szálon fut, csak a főszereplőd számít-e vagy más is, vannak-e "jelek", amikre előbb az olvasó kellene rájöjjön és csak utána feded fel őket, avagy sem...
Nem elhanyagolható szempont, hogy most kezded-e, vagy már régebben is próbálkoztál. Az E/1 nagyon jó tud lenni, ha tudod szemléletesen érzékeltetni, lehet-e azonosulni a főszereplővel, de ha még csak tapogatózol, inkább válaszd az E/3-at, az egy fokkal könnyebb, és nem lehet akkorát bukni, mintha valaki egyes szám első személyt alkalmaz és közben a szavakon csak átsiklik az olvasó, nem érzi át őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!