Ajánlanáltok történelmi témájú könyveket?
LEginkább a középkor és a keresztes hadjáratok kora érdekel, de mást is szívesen fogadok, csak történelmi legyen.
Köszi!
Solymár József:Egy név a bitófán
nem középkori de nekem tetszett:D 1848-'49-es forradalom alatt/után a Franciaországba menekült magyar(ok)ról szól:D
Ricarda Huch: A harminc éves háború
Nem középkor, de ez az egyik leghitelesebb regény erről a témáról. Viszont nem egy könnyű olvasmány, mert rengeteg név és összefüggés van benne és sok benne a leíró jellegű rész, de ha érdeklődsz a töri után, akkor biztos érdekesnek találod majd.
Bernard Cornwell: Angolszász Históriák
Ez egy könyvsorozat, ami a 9. században játszódik. Én csak Az utolsó királyságot olvastam belőle. Ez már egy könnyebb emésztésű darab jó történetvezetéssel.
Köszönöm, utána fogok nézni ezeknek.
Lehet még írni :)
Maurice Druon - Az elátkozott királyok
ez egy sorozat, 7 részes és mind nagyon jó.... 15. szd-i Franciaországról szól, sokszor van benne szó a keresztes hadjáratokról is... nekem nagyon tetszett, csak ajánlani tudom:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!