Művelődni szeretnék, milyen könyvet ajánlotok?
Figyelt kérdés
Olyan könyvet szeretnék, ami leköt, legyen eseménydús (mármint ne legyen vontatott), nem volt kötelező olvasmány a gimiben, mégis inkább a szépirodalmi kategóriához álljon közel.
(Amolyan kedvcsináló könyvet szeretnék, mert nemigen olvasok, pedig érzem hogy kellene egy kis művelődés :)
2011. febr. 15. 08:43
1/4 anonim válasza:
Mondjuk pl. ROBERT MERLE: A sziget
vagy ERNEST HEMINGWAY: Búcsú a fegyverektől,
ERIC KNIGHT: Légy hű magadhoz
2/4 anonim válasza:
kedvcsinálónak amit bár hivatalosan nem tudom hogy ponyva,vagy szépirodalmon,de könyvtárban pl szépirodalomnál találod meg,de REJTŐ! Belekóstolni a "Tizennégy Karátos Autó" című könyvbe nagyon meghozta a kedvem pedig én a gördeszkás-rongálós réteghez tartozom :D Még ajánlom tőle az elátkozott partot, és a három testőr Afrikában-t (elátkozott part folytatása).humoros,mégis tanulságos és jópofa könyvek,szerintem először olvasd el ezeket aztán,piszkos fred :D de ha nem jön be akkor még a Vízkereszt, vagy amit akartok Shakespeare től. az is egy ilyen kis humoros dolog. ha megfogadod a tanácsom mindenkében olvasol rejtőtől :D
3/4 anonim válasza:
Leslie L. Lawrence könyvek között nézz szét, például a "Csöd", "Hannahanna méhei", "Vérfarkasok kastélyában" vagy "Lebegők". Illetve ugyanez az író, csak más néven kicsit tudományosabb (vagy nem is tudom, hogy mondjam)könyvei. Lőrincz L. László néven adta ki őket, "Az éjszaka doktora"-t kiemelném.
4/4 Brúsz Wéjn válasza:
L.L.L. könyvei inkább szórakoztató irodalom, azaz a lektűr kategóriában vannak,igaz, hogy elég magas szinten.
Viszont szépirodalom, bármelyik magyar kortárs író (EP,Kukorelly, Háy János, etc.) És műveltnek is érezheted magad, mivel őket nem nagyon olvassák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!